Podravski silovatelj i ubojica brutalno napao još jednu ženu, ponovno će mu se suditi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

‘Podravski monstrum’ Tomislav Trbojević (56), koji je zbog pljačke, silovanja i usmrćivanja 79-godišnje starice iz Pitomače pravomoćno osuđen na 25 godina bezuvjetnog zatvora, počinio je još jedan, gotovo jednako gnjusan zločin.

Krajem lipnja 2015. godine, samo četiri mjeseca prije strašnog napada na staricu, pokušao je silovati i teško ozlijedio 46-godišnju Koprivničanku. Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Bjelovaru osuđen je na pet godina zatvora, no tu je presudu Vrhovni sud ukinuo i zbog pogrešne kvalifikacije kaznenog djela naredio novo suđenje.

Ovih je dana to suđenje trebalo i početi, predmet je delegiran na Županijski sud u Varaždinu, no početak je ipak odgođen. Zbog kaznenog djela za koje se tereti, Trbojeviću prijeti 10 godina zatvora.

Da slučaj Tomislava Trbojevića bude još strašniji, ovo je ukupno treći poznati strašan zločin za koji je osuđen ili optužen. Prije silovanja i usmrćivanja starice u Pitomači već je iza rešetaka proveo 17 godina i to također zbog ubojstva starije žene. Dogodilo se to prije 20 godina u Bušetini kod Virovitice gdje je odrastao, a staricu je izbo šarafcigerom po cijelom tijelu. Priča koja kruži među mještanima ide tako daleko da je nakon ubojstva i silovao mrtvu ženu!

U kaznenoj evidenciji Tomislava Trbojevića doista stoji da je osuđen na 20 godina zatvora, ali da je pušten nakon odležanih 17. Mještani Bušetine, mjestašca kod Pitomače, s kojima smo razgovarali nakon gnjusnog silovanja i usmrćivanja 79-godišnjakinje u Pitomači, Trbojevića opisuju kao osobu koja je od najranije mladosti bila do kraja posvećena kriminalu. Krao je po kućama i trgovinama, a na meti su mi bili i auti. Nije se ženio i do prvog stravičnog zločina koji je počinio živio je s majkom. Nakon što je odležao 17 godina zatvora, kratko je živio u Puli, a kad se vratio kući u Bušetinu, izopćen je iz zajednice pa se morao preseliti u Pitomaču. Osim 20 godina zatvora, zbog blažih kaznenih djela na sudovima u Đurđevcu, Bjelovaru i Virovitici ukupno je osuđen na 7,5 godina zatvora.

Trbojević se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne koju mu je 2016. godine izrekao Županijski sud u Bjelovaru, a presudu je početkom ove godine potvrdio i Vrhovni sud. Sada je optužen za još jedan najteži oblik kaznenog djela protiv spolne slobode i prijeti mu još 10 godina zatvora. Kazna će mu se, ako bude osuđen, povećati i objediniti s izrečenom 25-godišnjom robijom. Profil kriminalca, ubojice i silovatelja Tomislava Trbojevića detaljno smo analizirali istražujući okolnosti smrti nesretne 79-godišnjakinje u Pitomači, druge žene čiju je smrt skrivio.

Kobnog 10. listopada preklani, najvjerojatnije u kasnim večernjim satima, provalio je u njezinu kuću. Rukom je razmaknuo drvenu roletu i kroz otvoren prozor ušao u kuću te je brutalno napao. Tomislavova teška šaka slomila joj je nos koji je prokrvario. U bezdušnom napadaču očito se ponovno rodio sumanuti nagon koji nije mogao savladati. Bacio ju je na krevet i na gnjusan je način silovao. Slomljena brutalnim seksualnim napadom, batinama i krađom jedine ušteđevine koju je imala, nesretnica je od šoka umrla. Bešćutan je ubojica, potvrdilo se tijekom suđenja, otišao s novcem i potrošio ga. S hrpetinom novca vratio u kafiće u kojima je častio poznanike, a nekoliko svjedoka potvrdilo je to i tijekom suđenja. Na bjelovarskom je Županijskom sudu Trbojević do kraja pokazao svoju bešćutnost.

Premda su ga teško teretili biološki i drugi tragovi izuzeti s njegove odjeće i s tijela preminule 79-godišnjakinje, on nije pokazao sućut niti je pomislio na kajanje. Tijekom cijelog postupka negirao je teške optužbe za silovanje i nasilje koje je rezultiralo smrću, a svoju je žrtvu još i crnio govoreći sucu kako su k njoj osim njega dolazili deseci drugih pijanaca. No, ništa od toga nije bila istina. Nesretnu ženu pronašli su mrtvu u kući članovi bliže obitelji, a virovitičko-podravskim kriminalistima Tomislav Trbojević odmah je bio prvi sumnjivac. Nitko se u cijelom kraju nije bolje podudarao s psihološkim profilom ubojice osim njega.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI