PODRAVSKI SLAVUJ Petra Cik opet najbolja na međunarodnom natjecanju u solo pjevanju

Učenica drugog razreda đurđevačke Gimnazije i koprivničke Glazbene škole, osvojila je prvo mjesto u Splitu


Autor: podravski.hr — 04.05.2018. / 11:06 Stil

Petra na slavodobitnom nastupu u Splitu

Petra Cik (16) iz Virja, učenica drugog razreda đurđevačke Gimnazije i koprivničke Glazbene škole, osvojila je prvo mjesto na međunarodnom natjecanju solo pjevača u Splitu.
Svojim glasom i izvedbama Petra je oduševila stručni žiri te u jakoj konkurenciji svojih vršnjaka odnijela pobjedu. Talent za umjetničko pjevanje Petra je potvrdila i prije šest mjeseci kad je na međunarodnom natjecanju u Novom Sadu u još jačoj konkurenciji također osvojila prvo mjesto, i to s maksimalnim brojem bodova.
– Dosad sam nastupila na dva natjecanja i na oba sam osvojila prvo mjesto, što me posebno veseli. Za odlične rezultate bile su presudne dobre pripreme koje odrađujem sa svojom profesoricom Josipom Lončar i njoj pripadaju velike zasluge za osvojena prva mjesta – ističe Petra Cik.
Pjevački talent bio je izražen od malih nogu, a na nagovor roditelja i profesorice Ivane Senjan prije dvije godine upisala se u Glazbenu školu Fortunat Pintarić u Koprivnici. To se pokazalo kao pun pogodak i suradnja s profesoricom Josipom Lončar potvrdila je da je rođena za umjetničko pjevanje. O glazbenoj karijeri skromna Petra ne razmišlja.
– Čekaju me još dvije godine školovanja i prerano je govoriti hoću li se posvetiti pjevačkoj karijeri. Ako se i odlučim za glazbene vode, to će i dalje biti umjetničko pjevanje jer najbolje do izražaja dolazi moj glas i vokalne sposobnosti – priča nam Petra.
Sve češće nastupa i na raznim manifestacijama u Đurđevci i Koprivnici i svaki put njene izvedbe oduševljavaju publiku.
– Drago mi je što dobivam priliku predstaviti se i pred domaćom publikom – veselo će Petra. (db)

Petra Cik

FOTO: PRIVATNI ARHIV