Podravski učenici nastupali na prestižnom europskom matematičkom natjecanju

Podravski list profile
Navedeni učenici osnovnih škola polaznici su Centra izvrsnosti čija je voditeljica Mara Grašić, a čije djelovanje financira Županija

Učenici nekoliko podravskih škola sudjelovali su na prestižnom europskom natjecanju Euromath 2019. na Cipru, a ugostio ih je, kao i njihove mentore i ravnatelje, župan Darko Koren sa suradnicima.

-Učenici koprivničke OŠ Braća Radić, drnjanske Fran Koncelak, OŠ Gola te OŠ G. Karlovčan iz Đurđevca, kao i učenici Gimnazije Fran Galović Koprivnica nastupili su na međunarodnom natjecanju EUROMATH & EUROSCIENCE na Cipru, na kojemu je sudjelovalo više od 500 učenika iz 24 države – pojasnili su u Županiji i dodali kako je riječ o natjecanju iz primijenjene matematike, odnosno matematike koja se koristi u svakodnevnom životu.

Inače, navedeni učenici osnovnih škola polaznici su Centra izvrsnosti čija je voditeljica Mara Grašić, a čije djelovanje financira Županija. Učenica Lara Vuković također iz Osnovne škole Braće Radić osvojila je prvo mjesto u kategoriji mathFactor s temom Vampire number, a učenik Matej Matijašić iz Osnovne škole Frana Koncelaka osvojio je treće mjesto u kategoriji mathFactor s temom Geometry with courts.

FOTO KcKž

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti