Podravski udomitelji: Naša djeca nemaju uvjete za nastavu na daljinu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevačka Udruga udomitelja za djecu Osmijeh pokrenula je akciju prikupljanja sredstava za kupnju računalne opreme za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Računala i popratna oprema nužna su djeci da u slučaju ponovnog zatvaranja škola mogu na odgovarajući način pratiti nastavu na daljinu i odrađivati zadaću.

– U prošloj školskoj godini nastava na daljinu zadala je velike probleme udomiteljima. Većina nas u kućanstvu ima samo jedno računalo, a imamo najmanje po troje udomljene djece pa je bilo teško uskladiti da svi pravovremeno odrađuju nastavu na daljinu – kaže Dubravka Čordašev, predsjednica Udruge udomitelja za djecu Osmijeh.

Kako se takvi problemi više ne bi javljali, Udruga je pokrenula akciju za kupnju računalne opreme. Dobrovoljni prilozi skupljaju se na raznim manifestacijama i zasad je odaziv građana dobar.

– Većina građana prepoznaje problematiku udomiteljskih obitelji i stalno podržava naš rad. Nadamo se da će se u akciju uključiti i tvrtke koje će svojim donacijama olakšati nabavu računala i prvenstveno pisača koji su najnužniji. Svi koji žele podržati našu akciju mogu to učiniti uplatama na račun naše Udruge čiji je broj HR 50236000011102545120 – kaže Dubravka Čordašev.

Udruga u suradnji s Gradom i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac uspješno provodi i projekt Kuća osmijeha kojim će se osigurati smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi nakon navršenih 18 godina. Projekt je vrijedan 1,2 milijuna kuna i u potpunosti se financira europskim novcem.

– Grad nam je ustupio dva stana u zgradi u Ulici Tina Ujevića i uskoro ćemo opremiti te stanove. Očekujemo da ćemo do kraja godine imati i prve stanare pa naši štićenici nakon punoljetnosti neće biti prepušteni sami sebi. Projektom je predviđeno i zapošljavanje dva mentora koja će voditi brigu o tim mladima, kao i majstora zaduženog za održavanje tih stanova – kaže Dubravka Čordašev.

U tijeku je i provođenje projekta Ruka podrške i prijateljstva u sklopu kojeg se organiziraju razne kreativne radionice i druženja za udomljenu djecu, a uskoro će početi i realizacija projekta škole plivanja za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

– Projekt Ruka podrške i prijateljstva financira nam Ministarstvo demografije, a školu plivanja Županija. U planu su i nove aktivnosti kojima ćemo unaprijediti udomiteljstvo i poboljšati kvalitetu života naših štićenika – zaključila je Dubravka Čordašev.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI