Podravski zaštitar tužio tvrtku u kojoj je radio: Radio sam više nego treba, tražim 50 posto veću plaću!

Dosta zanimljivom građanskom parnicom s pravnog gledišta, ali i problematikom rada zaštitarskih tvrtki, bavio se nedavno Općinski sud u Varaždinu. Muškarac iz Ludbrega, po struci zaštitar, tužio je svog poslodavca za 90.000 kuna.

No, nepravomoćnom presudom sutkinje Općinskog suda u Varaždinu Melite Šmentanec-Klarić, tužbeni zahtjev odbijen mu je gotovo u cijelosti. Izvojevao je tek jalovu pobjedu zato što je na kraju od poslodavca dobio 3.700 kuna, no istom presudom mora podmiriti poslodavčevih 4.300 kuna troškova parničnog postupka tako da na kraju on njima mora platiti 600 kuna. Prilično neisplativa tužba, složili bi se svi.

Tražio veću plaću

Kako se navodi u nepravomoćnoj presudi, zaštitar je prije četiri godine tužio svog poslodavca zbog isplate plaće. Tvrdi da mu je od 2013. do 2015. godine pogrešno obračunata plaća, odnosno da Zaštita Sučić, koju je tužio, nije pravilno izračunala njegovu satnicu, dodatke na plaću, prekovremeni rad, rad nedjeljom, praznikom i noćni rad, te da mu nije pravilno obračunavao niti naknadu za godišnji odmor, blagdane, niti da mu je pravilno obračunao i platio rad na istovremenoj zaštiti dva trgovačka društva istovremeno.

Zbog toga je tražio da mu se plaća poveća za 50 posto. Da je doista radio više nego što je trebao zaštitar je potvrdio prekršajnom presudom suda u Varaždinu kojom je Zaštita Sučić proglašena krivom zbog toga što je radio 52 umjesto dopuštenih 48 sati tjedno. U odgovoru na tužbu zaštitarska je tvrtka predložila da se tužba ili odbije ili vrati na ispravak zato što im prema tužbi ništa nije bilo jasno. Tako su odgovorili da im nije jasno što zapravo hoće od njih njihov bivši zaposlenik.

Javljali se za prekovremene

– Tužitelj očito traži da mu se isplati 12 osobnih dohodaka, no nejasno je koji bi propis takvu kaznu i propisivao pod pretpostavkom da je poslodavac i kršio odredbe zakona o radu – odgovorili su pravnici Zaštite Sučić. Nisu sporili prekršajnu presudu protiv njih u kojoj su proglašeni krivima zato što je tužitelj radio više nego što je bilo dopušteno prema zakonu, no kako tvrde, njemu su prekovremeni sati bili plaćeni.

– Neki su se radnici uredno javljali za prekovremeni rad zato što im je on bio uredno plaćen i nije jasno zašto bismo jedino tužitelja oštetili za plaću – kazali su pravnici zaštitarske tvrtke.

Sutkinja je prema dostupnim joj dokazima, a to su različiti pravilnici o radu, obračunu plaća i kolektivnom ugovoru Zaštite Sučić, utvrdila kako je tužbeni zahtjev zaštitara samo dijelom osnovan. Šefica računovodstva zaštitarske tvrtke na sudu je rekla kako je tužitelju plaća bila isplaćivana u skladu sa zakonskim obvezama. Istina, priznala je ona, da mu je zbog tehničke pogreške naknada za godišnji odmor isplaćivana prema prosjeku zadnja tri mjeseca, umjesto prema prethodnoj plaći, no zbog toga je, tvrdi ona, nekad isplaćena naknada povoljnija za radnika, pa tako i tužitelju.

Opomena pred otkaz

Kada smo se pobunili što moramo raditi obilaske dvije firme, dobili smo pismeno upozorenje pred otkaz – svjedočio je ludbreški zaštitar na sudu. Sudska vještakinja rekla je kako joj se razlikovala dokumentacija koju je ona vještačila iz zaštitarske tvrtke od one koju joj je predao tužitelj i utvrdila kako se plaća pogrešno obračunavala, no kako je cilj njezina vještačenja bio sasvim drugi, a to je utvrditi način obračuna minimalne plaće i dodataka na tu plaću. Na temelju naknadno dostavljene dokumentacije, sudska je vještakinja na kraju u dopuni svog nalaza i mišljenja zaključila kako zaštitarska tvrtka tužitelju nije pravilno obračunala i isplatila naknadu za vrijeme godišnjeg odmora.

Sutkinja s druge strane nije ni u jednom pravnom aktu našla uporište da bi zaštitaru koji je tužio svog poslodavca imala pripasti 50 posto veća plaća. Zbog toga je sutkinja dosudila kako Zaštita Sučić mora svom radniku platiti tek 3700 kuna, a ostatak od 86.900 kuna je odbila. Presuda je nepravomoćna i tužitelj se na nju može žaliti.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI