Podravski zlotvor: Prijetio dići u zrak kuću i djecu, kći ga zatekla kad je htio silovati…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Teško je riječima opisati kakav je užas proživljavala nesretna žena s područja Podravine i Prigorja sa suprugom nasilnikom (42) kojeg se uspjela riješiti tek dok ga je prijavila policiji nakon što joj je nožem prijetio da će je ubiti.

Prema optužnici koju su protiv njega podignuli tužitelji, od 2015.do 2018. godine, nasilnik je, kako bi kod nje izazvao strah i ponizio je, učestalo suprugu vrijeđao pogrdnim riječima govoreći joj da je kurva i drolja.

– Stvorio sam te iz ničega, financiram te, bez mene si ništa – govorio joj je optuženi 42-godišnjak. Osim toga, počesto je kritizirao njezin izgled, a uz to ju je vukao za kosu do kupaonice gdje joj je pred ogledalom rekao da se pogleda u zrcalo “na što liči” i pritom je pljuskao po licu i davio je.

Nesretna je žena kasnije tužno posvjedočila kako je takvo nasilje trpjela gotovo svakodnevno. Uz to joj je prijetio da će je ubiti  i što je najgore, činio je to u prisutnosti njihove maloljetne djece i tako štetio, kako navode tužitelji, njihovom psihofizičkom razvoju.

Iznijela je tužiteljima zlostavljana žena jedan brutalan detalj maltretiranja kojem je bila izložena zajedno s djecom. Tako je tijekom rujna 2015. godine u obiteljskoj kući uzeo plinsku bocu iz koje je puštao plin i pritom imao upaljač u ruci.

– Raznijet ću sebe i vas – grmio je na ukućane nakon čega je maloljetna kći uzela mlađeg brata i kroz prozor pobjegla iz kuće.

No, tu nije bilo kraja maltretiranju. U večernjim satima 13. ožujka 2018. godine, nasilnik je došao do nesretne žene koju je dotad grubo maltretirao, i pokušao je na silu s njom imati spolni odnos.

Ušao je u spavaću sobu gdje mu je žena ležala na krevetu. Iako mu je govorila da prestane i da se makne te ga rukama odgurivala od sebe, legao je na nju. Zatim je nesretnicu svojim rukama obuhvatio za zapešća, a nogama je raširio njezine noge kako bi s njom imao spolni odnos. Dirao ju je po spolovilu i grudima, no do spolnog odnosa, kako kažu tužitelji, nije došlo zato što ga je spriječio ulazak maloljetne kćeri u spavaću sobu.

Kulminacija sveg užasa zbila se 1. travnja 2018. godine kada je došao do supruge i s nožem u ruci ozbiljno joj zaprijetio da će ubiti nju i djecu. Pritom je kuhinjski nož prislonio joj na leđa. Nakon toga je pobjegla i odlučila je sve prijaviti policiji. Bio je to kraj agonije nesretne žene zato što su policajci nasilnika uhitili te je završio u istražnom zatvoru. Nakon provedene istrage tijekom koje su ispitani svi svjedoci, zlostavljač je pušten na slobodu uz mjere opreza, a protiv njega je podignuta optužnica. Tužitelji ga u optužnici terete za dva kaznena djela povrede djetetovih prava, tri kaznena djela nasilja u obitelji, teško kazneno djelo protiv spolne slobode u pokušaju i tri kaznena djela prijetnje.

Kako protiv njega suđenje na Općinskom sudu nije počelo, sud je na temelju prijedloga tužitelja početkom rujna produljio izrečene mu mjere opreza. Tako se supruzi ne smije približiti na manje od 100 metara, niti uspostavljati ili održavati izravne ili neizravne veze s njom. Istražni zatvor nije mu određen zato što se supruga odselila od njega i nalazi se u udaljenom gradu, a on je dosad neosuđivana osoba te je sud donio zaključak kako bi se i izricanjem mjere zabrane približavanja ostvarila željena svrha.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI