Podravskim i prigorskim poduzetnicima dostupno pet milijuna kuna za poslovanje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U prostorijama Županijske uprave potpisani su dodatci ugovora o provedbi Programa „Kreditom do uspjeha 2014. Mjera 1 – Kreditom do konkurentnosti“ župana Darka Korena i predstavnika poslovnih banaka. Tim će ugovorima mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva koji ulažu na području naše županije dobiti mogućnost realizacije dodatnog kreditnog potencijala. 

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac rekao je da je potpisivanje ugovora nastavak uspješne priče koju je Županija počela još 2015. godine.

– Taj kreditni potencijal bio je iskorišten za 35 kredita u vrijednosti 41 milijun kuna čime je zaposleno 69 osoba, a ukupna vrijednost investicija ostvarena je u iznosu od 62 milijuna kuna – pojasnio je Štimac.

Župan Koren je zahvalio predstavnicima banaka na suradnji:

– Model i uloga banaka danas se značajno promijenila na bolje, prije svega zbog razvijene svijesti da svi zajedno moramo podnijeti dio tereta i odgovornosti za sveukupno stanje gospodarstva. Mogu najaviti kako ćemo i u 2020. godini pomagati kroz sufinanciranje kamata na poduzetničke kredite i to preko kreditne linije Programa HBOR za mlade, žene i početnike i Programa investicija privatnog sektora. Cilj je jačanje gospodarstva, u segmentu malog poduzetništva i obrta gdje je naša uloga značajna – istaknuo je župan Koren.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici nekoliko poslovnih banaka. Kreditni fond od pet milijuna kuna moći će se realizirati do kraja 2019. godine odnosno do iskorištenja kreditnih sredstava,  a namijenjen je za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, nabavu nove opreme ili pojedinih dijelova nove opreme te obrtna sredstva do 20 posto (za projekte iz uslužne djelatnosti) i do 30 posto iznosa kredita (za projekt iz proizvodne djelatnosti) iznosa ukupno odobrenog kredita. Prednost pri dodjeli subvencija imaju projekti vezani uz proizvodne djelatnosti, projekti od značaja za gospodarski razvoja Županije te projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta. Kamata na poduzetničke kredite subvencionira se s tri postotna poena, a ženama poduzetnicama s četiri postotna poena.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI