Podravsko naselje napokon dobiva vlastitu crkvu, pogledajte gdje će se graditi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prigradsko naselje Štaglinec konačno će dobiti crkvu. Nakon što su mještani Štaglinca čak 40 godina odlazili u crkvu u susjedna sela, a u posljednjih 20 godina misa se služila u vatrogasnom domu, Vijeće Mjesnog odbora Štaglinec pokrenulo je inicijativu gradnje crkve ili kapelice.

– Grad Koprivnica, sukladno zahtjevu Vijeća mjesnog odbora Štaglinec te prijedlogu lokacije članova Vijeća i župnika, kupio je zemljište za izgradnju sakralnog objekta u naselju Štaglinec, kod kućnog broja 38a – rekao je Tomislav Golubić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo.

Osigurano je zemljište kod kućnog broja 38a

Projekt izgradnje sakralnog objekta provodit će i financirati Župa svete Majke Tereze iz Starigrada u koju spadaju i vjernici iz Štaglinca, a koja će objekt i koristiti nakon što bude izgrađen.

– Mještani Štaglinca jako su dugo čekali svoju crkvicu i drago mi je da će se taj projekt uskoro i realizirati. Prostor nam je dosad bio velik problem jer iako je vatrogasni dom dovoljno velik, to nije objekt primjeren služenju mise – rekao je velečasni Nenad Piskač, župnik Župe svete Majke Tereze.

Kako kaže, projekt gradnje tek je na samom početku i još nije odlučeno kako će izgledati objekt niti kad kreće gradnja.

– Kad se riješi vlasništvo krećemo s pripremama, a za sad ne mogu reći kako će crkva izgledati niti koliko će biti velika jer to još nismo utvrdili. I sam datum početka gradnje nije određen jer ima puno posla prije toga, ali dobro je što smo se konačno pokrenuli na tom planu – kazao je velečasni Piskač.

Vlč: Piskač: Kad se riješi vlasništvo krećemo s pripremama

Mještani Štaglinca imaju samo riječi hvale za gradnju sakralnog objekta i nadaju se da će se što prije sagraditi kako na misu više ne bi morali u dom.

– Štaglinec je jedino koprivničko prigradsko naselje koje nema ovakav sakralni objekt, a kad je starigradska župa osnovana, bilo je u planu sagraditi crkvu u Štaglincu – rekao je velečasni Piskač.

U Župu svete Majke Tereze spadaju vjernici iz prigradskih naselja Starigrad, Draganovec, Bakovčice i Štaglinec, a sva mjesta osim Štaglinca imaju svoje sakralne objekte.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Pijani mladić ušao u tuđu kuću

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da mladić (18) pod utjecajem alkohola od 1,25 promila jučer oko pet sati ujutro uČepelovcu neovlašteno ušao u kuću muškarca

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI