Podravsko-prigorska policija razbila sedmeročlanu narkobandu; pronađena ‘hrpa’ droge i oružje

Koprivničko-križevački policajci na području Križevaca završili su opsežno kriminalističko istraživanje zlouporabe opojnih droga kojim su stali na kraj ozbiljnoj, ali i opasnoj narkoskupini koja je bila i naoružana.

Pištolj ‘tetejac’ s prekrivačem plamena i mecima pronađen je kod jednog osumnjičenika/foto: PU KC-KŽ

Kako je na današnjem izlaganju rezultata kriminalističkog istraživanja rekao voditelj Službe kriminalističke policije PU koprivničko-križevačke Romano Vaupotić, uhićeno je ukupno sedam osoba, od kojih petero s područja Križevaca i dvoje sa zagrebačkog područja.

Riječ je o višemjesečnom kriminalističkom istraživanju, a uhićeni, među kojima ima i žena, terete se za veći broj kaznenih djela zlouporabe opojnih droga.

Otkrivena je pozamašna količina marihuane, više od devet kilograma/foto: PU KC-KŽ

– Sumnjamo da su počinili veći broj kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa droga i omogućavanju trošenja droga prema većem broju osoba tako da su preprodajom stavili u promet veće količine različitih droga – kazao je Romano Vaupotić i nastavio kako su tijekom jučerašnjeg dana (utorak), temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru na više lokacija obavili pretrage stanova, vozila, objekata kojima se te osobe koriste.

– Tom prilikom pronašli smo 120 grama kokaina, 417 grama amfetamina, 9,4 kilograma marihuane, veći broj injekcijskih igli, plastičnih šprica, nekoliko digitalnih vaga, drobilice za drogu, veći broj posuda s tragovima različitih droga, 20-ak komada pištoljskog streljiva, jedan pištolj koji je osoba nezakonito posjedovala i različit broj predmeta za koje je još uvijek potrebno utvrditi njihovo porijeklo, svojstvo i namjenu – iznio je Vaupotić.

Kod osumnjičenika pronađen je kokain, amfetaminska droga ‘speed’, vage i drobilice/foto: PU KC-KŽ

Protiv uhićenih je podnesena kaznena prijava i predane su pritvorskom nadzorniku, jedan je od osumnjičenika i prekršajno prijavljen, a policija radi na utvrđivanju prekršajne odgovornosti još jedne od uhićenih osoba.

Na novinarski upit Vaupotić nije htio iznijeti procjenu vrijednosti droge na crnom tržištu koju su zaplijenili, no iznio je opće kretanje cijene droga na našem narkotržištu. Kokain tako, rekao je Vaupotić, možete dobiti za najmanje 450 kuna za gram, amfetamin za stotinjak kuna po gramu, a marihuanu za 15-ak kuna za gram.

Romano Vaupotić-voditelj Službe kriminalističke policije/snimio: Karlo Eisenbeisser

Samo dio osoba koje su obuhvaćene kriminalističkom obradom policiji je poznat od ranije, većina ih do sada nije imala ikakve sukobe sa zakonom. Kolega novinar iz križevačkog kraja upitao je ima li veze jučerašnje policijsko postupanje u Križevcima kod grkokatoličke katedrale, u kojem je sudjelovao veći broj policijskih službenika i o kojem bruji grad podno Kalnika, s ovim događajem, no voditelj Vaupotić nije htio otkrivati mikrolokacije na kojima su završavali kriminalističko istraživanje. Za kaznena djela za koja se terete osumnjičenici mogu biti kažnjeni do 12 godina zatvora.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI