Poduzetniku iz Koprivnice krivo računali pdv, držali ga u blokadi 20 mjeseci!

Nevjerojatan koprivnički slučaj otkrio je portal Telegram.hr. Autorica Ana Raić Knežević piše kako je jedan koprivnički poduzetnik tek na sudu uspio dokazati da ga je Porezna nezakonito blokirala i tako u neizvjesnosti držala čak 20 mjeseci. Ispostavilo se da su oni pogriješili.

-Dvadeset mjeseci brojni ljudi su na listi poreznih dužnika čitali moje ime iako sam govorio poreznicima da su napravili grešku kod obračuna PDV-a – navodi poduzetnik koji je ovih dana dobio nepravomoćnu presudu u svoju korist na Općinskom sudu u Koprivnici, piše Telegram.hr

Poduzetnik je kazao kako mu je cijelo to vrijeme bila ugrožena egzistencija, i njegove obitelji, a narušeno mu je bilo i zdravlje. Sve je, piše portal, počelo nakon što je preuzeo firmu od oca, a neki su dobavljači unatoč upozorenju fakturirali na OIB njegova oca.

-Tijekom cijelog poreznog nadzora pokušavao sam ukazati da PDV nije pravilno obračunat i da ga se pokušava naplatiti i od moje tvrtke i od naših dobavljača. Upozorio sam da su neki naši dobavljači pogrešno na ispostavljenim računima naznačili OIB mog oca umjesto mog OIB-a – kazao je.

Porezna nije uvažila njegovu žalbu, a potom je on odlučio tužiti državu. Godinama se tužio, a sad je dobio odluku kojom mu je država dužna 40.000 kuna štete, odvjetničke troškove 7500 kuna i za povredu osobnosti 25.000 kuna te i tu još 15.000 kuna odvjetničkih troškova. Porezna mu je inače, nakon odluke Upravnog suda vratila iznos preplaćenog poreza.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI