Pogledajte kako će izgledati novi gradski park! Pluća grada na uljepšavanju

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad Križevci kreće s uređenjem parka pored željezničkog kolodvora. Novi park u Ulici kralja Tomislava prostirat će se na oko deset tisuća kvadrata, a bit će napravljen u znak sjećanja na Josipa Kalasancija Schlossera, prirodoslovca i liječnika koji je živio u Križevcima. Procijenjena vrijednost uređenja parka iznosi oko tri milijuna kuna.

Plan uređenja

– Park će biti podijeljen u tri cjeline, od kojih će se u prvoj obilježiti sjećanje na Schlossera i njegov rad postavljanjem 26 betonskih ploča na kojima će se tehnikom grafičkog betona izvesti ilustracije listova herbarija s legendom koja ističe biljnu vrstu. U drugoj cjelini nalazit će se izvor pitke vode za osvježenje građana, dok će se u trećoj cjelini nuditi prostor odmor i pogled na skulpturu – rekli su iz Grada.

Sadašnje stanje

Kroz park prolazit će šetnica gdje će biti posađeno uglavnom drveće i trajnice. Mario Rajn, križevački gradonačelnik, naglasio je kako je do sada cijeli dio grada bio prazan, no izgradnjom nadvožnjaka, rekonstrukcijom Željezničkog kolodvora, uređenjem parkirališta, izgradnjom rotora na križanju Ulice Marcela Kiepacha i Gundulićeve, ali i uređenjem gradskog parka, Grad će dobiti sasvim novi izgled.

FOTO Grad Križevci / Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI