Pogledajte novu sportsku školsku dvoranu u Križevcima – cijena je 21 milijun

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Bude li sve išlo prema planiranom hodogramu, nova dvorana pri osnovnoj školi Ljudevita Modeca počet će se graditi u trećem kvartalu ove godine, a dovršetak i puna funkcionalnost može se očekivati za manje od 12 mjeseci nakon toga.

Kazao je to Tihomir Hodak, direktor Križevačkog poduzetničkog centra (KPC), gradskog poduzeća koje će biti investitor u dvoranu. Bit će to, nakon Razvojnog centra i tehnološkog parka, druga velika investicija koju će iznijeti KPC.

– Idejno rješenje je gotovo, slijedi raspisivanje natječaja za projekt i potom za građevinske radove. Naša je želja da gradnja počne u trećem kvartalu, no hoće li doista biti tako ovisi o tome kako će proći javni natječaji, što je izvan domene našeg utjecaja – rekao je Hodak.

Idejno rješenje je gotovo, slijedi raspisivanje natječaja za projekt

KPC će se za gradnju dvorane zadužiti, a ukupna vrijednost investicije, kako kažu u gradskoj upravi, procijenjena je na 21 milijun kuna.

– Samo borilište je veličine 1500 kvadratnih metara, dok aneks iznosi još otprilike 1000 kvadratnih metara prostora. Najveći iscrtani teren bit će rukometni, dimenzija 42 puta 21 metar. Aneks će osim popratnih prostorija i svlačionica sadržavati i novu kuhinju s blagovaonom te novu knjižnicu – kažu u gradskoj upravi.

S obzirom na to – domeću – da djeca trenutačno hodaju desetak minuta do postojeće dvorane i pritom moraju prelaziti dvije dosta prometne ceste, to će svakako biti glavni benefit nove dvorane.

– Osim toga, izgradnjom nove kuhinje, blagovaone i knjižnice u školi će se osloboditi učionice, čime će se stvoriti uvjeti da se predmetna nastava odvija u jednoj smjeni. Treći benefit je zanimljiv svim sportskim klubovima i rekreativcima jer će se izgradnjom nove dvorane osloboditi termini u staroj, ali i dobiti novi u popodnevnim satima u novoj dvorani – kažu u gradskoj upravi.

I hodak potvrđuje kako će križevački sportaši imati velike koristi od nove dvorane jer će nastati novi poslijepodnevni termini nakon što OŠ Ljudevita Modeca prijeđe na jednosmjenski režim. Usto, stara dvorana i dalje će se koristiti kao glavna dvorana za sportska natjecanja i gradske manifestacije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI