Pogledajte u kojim se županijama najviše ljudi cijepilo, naše županije nema…

Kako je objavio Jutarnji list, prema podacima HZJZ-a najveći udio stanovništva protiv korone se cijepio na području Grada Zagreba, oko 39,1 posto, a najmanji u Ličko-senjskoj županiji 28,6 posto.

Naša županija nije među najboljima ni najgorima, dok su naši susjedi redom u samom vrhu po cijepljenju. Osim onih u Istarskoj županiji (36,6 posto), u vrhu su Varaždinci s 36,1 posto i Međimurci s 35,9 posto. Drugi naši susjedi, iz Bjelovarsko-bilogorske nisu tako dobri i na dnu su s 28,1 posto. Inače, Hrvatski prosjek od 34 posto cijepljenih među najnižima je u Europi, primjerice Malta je cijepila 77 posto stanovništva, a Mađarska 55 posto. Najmanje su cijepili Bugari, tek 13 posto stanovništva.

“Cilj do kraja lipnja cijepiti prvom dozom barem 50 posto populacije. Dosad je cijepljeno 44 posto od ukupno 3,2 milijuna starijih od 18, a s dvije doze njih 22 posto. U odnosu na ukupno stanovništvo, koje uključuje i djecu, jednom je dozom cijepljeno 33 posto, a dvjema 14,6 posto stanovnika.”, piše Jutarnji.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI