Pogon Durđevačka mljekara ima novog vlasnika, ali traži investitora

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pogon mljekare u Đurđevcu nakon odlaska u stečaj Nature Milk, tvrtke koja je bila u vlasništvu kontroverznih poduzetnika Miodraga Grbića i Ivice Jaića, prodana je za 4,2 milijuna kuna. Procijenjena vrijednost pogona s opremom, u kojem je proizvodnja ugašena prije tri godine, iznosila je 8,3 milijuna kuna, a u drugom krugu prodaje cijena je prepolovljena i pojavio se kupac, tvrtka B2 real estate koja se bavi preprodajom nekretnina.

Prodajom pogona mljekare i službeno je zaključen stečaj Nature milk. Ukupna dugovanja Nature Milk iznosila su 44,4 milijuna kuna, a sva imovina na kraju je unovčena u vrijednost od 4,5 milijuna kuna pa većina vjerovnika nije uspjela naplatiti svoje tražbine. Među njima su i farmeri koji su predavali mlijeko Naturi Milk i čija su potraživanja iznosila pet milijuna kuna. Svaki farmer u prosjeku je dobio oko simboličnih 70 kuna za potraživanja koja su se kretala od 10.000 do čak 283.000 kuna. 

– Žalosno je da su farmeri dobili takoreći simboličan iznos za kavu, no to je bilo i za očekivati nakon što je Natura Milk završila u stečaju. Ipak, nitko od tih farmera nije propao, ali nas posebno žalosti što bivši vlasnici mljekare nisu kazneno odgovarali za prijevaru – kaže Marina Ivančan Krznarić, voditeljica Udruge mljekara Drava – Sava koja okuplja nekadašnje kooperante posrnule Nature Milk.

Iako je prodana, mljekara i dalje traži novog investitora jer se tvrtka B2 real estate, između ostalog, bavi preprodajom nekretnina koje kupuje na javnim dražbama. Već su i oglasili prodaju mljekare u Đurđevcu za koju traže 4,8 milijuna kuna. Na naš upit ima li potencijalnih investitora, iz tvrtke B2 real estate nismo dobili odgovor, no neslužbeno smo doznali da zasad nema konkretnih ponuda za mljekaru.   

U poduzetničkim kuloarima se nagađa da će pogon kupiti Mirko Ervačić, vlasnik moćne Osatine grupe koja je kupila sve pogone posrnule Nature Agro  osim mljekare. Kako je pogon mljekare u dijelu u kojem su i silosi koje je kupio Ervačić, nagađa se da Osatina grupa neće propustiti priliku da zaokruži tu cjelinu, a pogon mljekare bi prenamijenila i iskoristila za pokretanje proizvodnje stočne hrane. No, Ervačić, kažu naši izvori, čeka da tvrtka B2 real estate spusti cijenu.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI