POKOLJ U DVORIŠTU Franjo: Policajac mi je pomogao da dokrajčimo ovcu koju su psi izgrizli

Kaže da vlasnike pasa neće tužiti jer nema volje, novca ni vremena za to


Autor: podravski.hr — 07.03.2018. / 9:29 Nekategorizirano

Franjo Bobovec u strahu je za svoje stado

Franjo Bobovec iz Sigeca kod Koprivnice u četvrtak ujutro ostao je bez dvije ovce i ovna, i to u vlastitom dvorištu. Njih su zaklala dva psa iz susjedstva.
– Ujutro sam izašao van i vidio kako mi dva velika psa kolju ovce. Uspio sam ih otjerati, no ovcama nije bilo spasa. Zvao sam odmah policiju, našli su vlasnike pasa te ih prijavili zbog držanja životinja bez nadzora. Svaka životinja vrijedila je barem 900 kuna, a ženke su se ovih dana trebale janjiti pa je šteta i veća – kazao je Franjo koji je ovce nabavio prije godinu dana da bi prehranio obitelj.

Ovce koje su mu ostale ne pušta van

– Jedna je još bila živa pa mi je policajac pomogao je dokrajčiti jer nije bilo druge. Iako se zna čiji su psi, ja ih neću tužiti, nemam niti volje niti novca za to, a sud bi mogao trajati godinama – objasnio je Franjo.
Ostalo mu je još nekoliko ovaca koje više ne pušta van jer ga je strah da se pokolj ne ponovi, iako je zakrpao rupu u ogradi.
– Baš mi je žao životinja, no što mogu. Nove neću kupovati, imam još tih nekolko i to će morati biti dovoljno. Da sam čuo lavež, možda bih prije reagirao, ali ni ovce se nisu glasale pa nisam znao što se događa – zaključio je Franjo. (sm)
FOTO: NIKOLA WOLF