Pola godine nakon otvorenja: Već šest mjeseci čekaju priključak na vodu

Prigradsko naselje Apatovec i njezini mještani bili su česti gosti u novinskim retcima zahvaljujući paradoksu mjesta koje ima tvornicu vode, ali ne i vodu. Od ove godine voda je napokon stigla u ovo malo mjesto i to još u svibnju kada je održano i svečano otvaranje te puštanje vode iz hidranta, a tada je rečeno kako je napokon riješen problem koju traje već 20 godina. Ipak, mještani Apatovca niti šest mjeseci poslije nemaju mogućnost priključka na javnu vodovodnu mrežu.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– U svibnju je puštena voda kod hidranta, ali mi još čekamo na priključke. Sve skupa je napravljeno oko 50 ugovora, što znači da će 50 kućanstva dobiti vodu, a evo prema svim najavama priključenje bi trebalo biti kroz mjesec dana. Stalno smo u kontaktu s Vodnim uslugama gdje su tek sad dobili rješenje i papire za priključivanje iako je sve spremno već pola godine – rekao je Josip Škrlec, predsjednik MO Apatovec koji je dodao i kako vjeruje da će do kraja godine problem vode biti riješen do kraja.

Josip Škrlec

Inače, ovo je već šesti mandat u Mjesnom odboru predsjednika Škrleca koji je tako već 24 godine neprekidno kao član ili predsjednik aktivan u mjesnom odboru Apatovca. Kaže kako mu je ovo i posljednji te hvali mlade koji su se aktivirali u selu, a rekao nam je i nešto više o suradnji s Gradom.

– U Mjesnom odboru sada ima dosta mladih koji će to preuzeti u idućem razdoblju i koji žele raditi i vjerujem da će nastaviti s dobrim radom. Inače, plan rada Mjesnog odbora predajemo svake godine, ali najviše ovisimo o Gradu, a kako je vodovod bio velika investicija, neke se stvari sada malo zanemaruju. Zaista ne mogu reći da je suradnja s Gradom loša jer nije tako, ali da bi se moglo raditi malo više, moglo bi se, a prije svega tu mislim na komunalnu djelatnost, odnosno uređenje kanala, nasipavanje i krpanje cesta, košnju trave, što većinom odrađujemo sami i slično. Mi također svi plaćamo sve doprinose kao i ljudi koji žive u gradu, ali tamo je recimo park uvijek pokošen, dok u manjim mjestima i nije baš tako, ali ponovno kažem, mislim da je suradnja s Gradom dobra – rekao je predsjednik Škrlec.

Na kraju nam je rekao i kako se trenutno u selu radi novo biciklističko ugibalište kao dio nove cikloturističke rute te je unazad mjesec dana krenula obnova crkve koja je prilično stradala u potresu. Mjesni odbor radi na uređenju dječjeg igrališta pa je u planu postaviti i nove klupice i stolove kao i urediti okoliš oko škole, no ipak najviše se čekaju priključci na vodu.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI