Polančec: Čudo je da rukometni klub Podravka nije završio u stečaju

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na suđenju bivšem direktoru RK-a Podravka Marijanu Domoviću i bivšoj tajnici Ankici Matišić, optuženima zbog utaje 2,7 milijuna kuna poreza, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave, u utorak je na Općinskom sudu u Varaždinu svoj iskaz kao svjedok dao bivši predsjednik RK-a Podravke i potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Polančec je objasnio kako je Domović bio u klubu u vrijeme vrlo teške financijske situacije. – Kad sam došao na mjesto predsjednika, dugovanje kluba bilo je 5,8 milijuna kuna, dok su prihodi bili tri milijuna kuna. Ni 2004. godine nije bilo sjajno. 

Damir Polančec

Naveo sam da se krov dvorane znao sanirati putnim nalozima i temeljem toga se digla akontacija, bilo je još sličnih slučajeva kada se trebalo hitno intervenirati jer se igralo u staroj dvorani. Pucale su cijevi, znao bi prokišnjavati i strop, a nekoliko smo puta krpali i parket u dvorani – rekao je Polančec i dalje nastavio hvaliti i braniti prvookrivljenog Marijana Domovića.

– Domović mislim da nije ni iskoristio pravo na premije koje je imao, niti je uzeo honorar za klupsku monografiju na koji je također imao pravo. U vrijeme kada sam bio predsjednik, račun kluba nekoliko je puta bio blokiran, a gledajući s današnje pozicije, čudo da nije bio više obzirom na to da je prije mog dolaska u klubu već bilo uvjeta za stečaj – rekao je Polančec i dodao kako je na Državnom odvjetništvu, kada je bio pozvan kao građanin da pruži svoja saznanja, odbio dati iskaz jer je u to vrijeme protiv njega bilo podneseno nekoliko anonimnih kaznenih prijava kojima nisu bili cilj Marijan Domović, niti Ankica Matešić, nego on osobno u smislu da on želi izvući i da je izvlačio novac iz kluba i da je tim novcem kupovao dionice Podravke.

Istaknuo je Polančec, što je posebno zanimljivo za ovaj predmet, da nema saznanja da bi putni nalozi bili falsificirani te kako obavljeni porezni nadzor nije pokazao ikakve nepravilnosti. Na suđenju su svjedočili rukometašica Ema Blažeković te novinari Goran i Ivan Čičin-Mašansker čija su se imena našla na putnim nalozima, a koji su kazali kako s nalozima nisu imali ikakve veze te da im se novac nije isplaćivao.

Marijan Domović (desno)

Na kraju, Damir Polančec podsjetio je kako je kao potpredsjednik Vlade sudjelovao u nastanku Zakona o sportu kojim je bilo regulirano rješavanje dugova velikih klubova i samo je kazneni postupak pokrenut u RK-u Podravka. Na suđenju se nije pojavio Saša Romac kojemu je poziv bio uredno dostavljen. Nakon rasprave, Krunoslav Kunštić, branitelj Marijana Domovića, rekao je kako je zajedno sa svojim klijentom zadovoljan razvojem situacije, ali kako u postupku treba provesti još dosta dokaza.

– Suđenje je u početnoj fazi u kojoj se ispituju svjedoci koje je predložilo Državno odvjetništvo, radi se otprilike o pedesetak svjedoka koje treba ispitati, nakon čega treba provesti i ostale dokaze, a moguće i nove koje mogu predložiti i državni odvjetnik i obrana – istaknuo je Kunštić.

Ana Matišić

Na sljedećoj raspravi zakazanoj krajem svibnja svjedočit će Maja Turniski, Davorka Glavica, Marijana Belčić i Goran Mrđen.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI