Policajci Podravcu mjerili masu vozila: Kamionet pretovario za ‘samo’ 1200 kilograma!

Muškarac (35) iz Starigrada presudom Općinskog suda u Koprivnici mora platiti 600 kuna kazne zato što je pretovario svoj mitsubishi kojim je upravljao.

Policajci su ga zaustavili 14. svibnja prošle godine na raskrižju Čakovečke i Varaždinske u Koprivnici kako upravlja teretnim automobilom. Imao je veliku nesreću zato što su policajci u suradnji s djelatnicima Hrvatskih cesta obavljali nadzor teretnih vozila, točnije nadzor međuosovinskog opterećenja, a utvrđeno je kako je teretnjak kojim upravlja u pretovaru za 1200 kilograma. Izmjereno je kako je umjesto dopuštenih maksimalnih 6500 kilograma, masa vozila i tereta iznosila 7700 kilograma.

Kao fizička osoba 35-godišnjak je kažnjen znatno blaže nego da je prekršaj počinio kao pravna. Nakon prekršajnog naloga policije, njegova je prijava stigla na sud gdje je proglašen krivim te mora platiti 600 kuna, a ako uplati 400 kuna, što su dvije trećine iznosa i 150 kuna sudskih troškova, kaznu će mu sud uvažiti kao plaćenu u cijelosti.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI