Policajka Dijana ‘izbrisala’ prekršaj siromašnoj ženi i napravila novo dobro djelo

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Policijska službenica Policijske postaje Pitomača Dijana Šimeta prilikom obavljanja redovitog policijskog posla dobila je na zaduženje predmet vezan za istek osobne iskaznice na ime 39-godišnje ženske osobe sa šireg područja Pitomače kojoj je osobna iskaznica istekla još u srpnju lani.

Kako doznajemo, spomenuta osoba bila je dužna podnijeti zahtjev za izradu nove osobne iskaznice u roku od 15 dana, a što nije učinila, pa je za njezin propust slijedila novčana kazna od 500 kuna.

Dijana Šimeta

Nakon što je policajka Dijana došla na adresu prebivališta 39-godišnjakinje i ukazala joj na njezin propust i novčanu kaznu koja bi mogla uslijediti zbog neishodovanja nove osobne iskaznice od iste je saznala o njezinoj teškoj financijskoj i životnoj situaciji te kako joj izrada nove osobe iskaznice predstavlja problem i dovodi u pitanje egzistenciju.  

Dijana je vidjela da će 39-godišnjakinja s obzirom na njezinu financijsku situaciju teško napraviti osobnu iskaznicu na vrijeme…

-Napravila je Naredbu o određivanju preuzete obveze kojom se određuje posebna obveza otklanjanja posljedica prekršaja, a što se u konkretnom slučaju sastoji od produljenja osobne iskaznice temeljem čl. 109. b Prekršajnog zakona, odnosno 39-godišnjakinji je izdala naredbu kojom se obvezuje da u roku od 15 dana podnese zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice čime će ispuniti obvezu i na taj način izbjeći pokretanje prekršajnog postupka – doznajemo u virovitičkoj policiji.

Nakon povratka u policijsku postaju policajka je u konkretnom slučaju upoznala svog nadređenog te je zatražila dozvolu da ista u svom trošku uplati uplatnicu za izdavanje nove osobe iskaznice na ime 39-godišnjakinje kako ne bi u slučaju pravovremene uplate dodatno dobila novčanu kaznu od 500 kuna, što bi za tu obitelj predstavljao još veći problem.

Ona je uplatila troškove izrade nove osobne iskaznice, nakon čega je uplatnicu odnijela na adresu prebivališta 39-godišnjakinje i obavijestila ju o mogućnosti izrade nove osobne iskaznice jer su troškovi izrade uplaćeni, ali joj nije rekla da je ona uplatila novac u njezino ime već je rekla da je uplaćeno ispred Policijske postaje na što je ista vrlo emotivno reagirala i zahvalila se.

-Narednog dana 39-godišnjakinja je došla u Policijsku postaju Pitomača gdje je podnijela zahtjev za izradu nove osobe iskaznice te se svima zahvalila na lijepoj gesti, međutim nije doznala tko je izvršio uplatu za izradu nove osobne iskaznice – do danas, doznajemo u policiji.

Foto: PU Virovitičko – podravska

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI