Policija do kraja razmotala zagonetnu krađu bagera poduzetniku iz okolice Ludbrega

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ova priča objavljena je u tiskanom izdanju Podravskog lista u ponedjeljak

LUDBREG – Franjo Šerbetar (64) iz okolice Ludbrega, javnosti poznatiji kao jedan od glavnih neslavnih aktera megapolicijske akcije suzbijanja trgovanja ljudima i prostitucije kodnog imena “Blond”, ponovno se našao u problemu sa zakonom.

Varaždinski su ga policajci uhitili kao jednog od osumnjičenika, navodno i ‘mozga operacije’ nedavne nesvakidašnje krađe bagera jednog poduzetnika iz Poljanca koja je počinjena na području Varaždinskih Toplica. Nakon krađe bagera policajci su odmah uhitili 29-godišnjeg Duška L., dok su za Franjom Šerbetarom malo dulje tragali, on se pritajio, no na kraju je lociran, uhićen, ispitan te pušten na slobodu s kaznenom prijavom na leđima.

Krađa bagera bila je zaista nesvakidašnja, ali ne po umješnosti lopova, već zbog sasvim suprotnog, njihove tragikomične nesposobnosti. Kako smo imali za čuti istražujući krađu mimo policijskog suhoparnog priopćenja, bager je otkriven zato što je lopovima na pola puta nestalo goriva. Šerbetar se nekoliko dana krio, nitko pouzdano ne zna gdje, no na kraju nam je policijski službenik za informiranje PU varaždinske, Matko Murić, ne otkrivajući identitet osumnjičenika, potvrdio kako je slučaj riješen te da je kriminalni dvojac kazneno prijavljen.

Službeno, krađa se dogodila između 16. i 19. srpnja kada su Duško i Franjo s gradilišta u Varaždinskim Toplicama pokrenuli radni stroj ICB poduzetnika iz Poljanca. Bager je na kraju vraćen vlasniku i sve se za njega na kraju dobro završilo. Neslužbeno smo iz istražiteljskih krugova doznali kako je Šerbetarov kompić u zločinu ‘u igru’ upao sasvim slučajno. Navodno se branio kako on nije znao da krade bager, već da ga je Šerbetar unajmio da mu ga preveze do njega. No, policijski istražitelji nisu mu povjerovali te su Duška, baš kao i javnosti mnogo poznatijeg, i to ne po dobrome, Franju Šerbetara kazneno prijavili Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. Varaždinski će tužitelji nakon što zaprime kaznenu prijavu provesti izvide i otvoriti istragu nakon čega njihov slučaj ide u utuženje na Općinskom sudu i u sudski postupak.

Franjo Šerbetar je poznato lice u policiji

Franjo Šerbetar, kako smo rekli, dugo vremena nije boravio u retcima crne kronike, no nekad je bio naša glavna antizvijezda kao jedan od glavnih aktera velike afera međunarodne prostitucije i trgovanja ljudima. Možda je ovo i pravi povod da podsjetimo na taj slučaj otprije 11 godina kada je Franjo Šerbetar uhićen u akciji švicarske i koprivničke policije. Osim Šerbetara, uhićeni su bili Zagrepčanin Ranko Šćapec, Koprivničanka Branka Šokić, te Marijan Mlinarić i Željko Kos s križevačkog područja. Prema tadašnjoj optužnici koja je podnesena zbog sumnje u traffiking i organiziranje međunarodne prostitucije, Franjo Šerbetar bio je odgovoran za pronalazak djevojaka za rad u Švicarskoj. Djevojke su pristale na to, a kada su stigle tamo, ekipa koja otprije je bila u Švicarskoj ih je zatvorila, oduzela putovnice i prisilila ih na prostituciju. Lanac prostitucije je bio razbijen kada su Šćapec i Koprivničanka Branka Šokić uhićeni zbog pljačke banke u švicarskom Flaachu kod Zuricha. (ke,id)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI