Policija ispituje svjedoke krvave maturalne zabave. Učeniku prijeti zatvor, a profesoru suspenzija

Još traje kriminalističko istraživanje. Samo to u ovom trenutku mogu reći - ističe glasnogovornik policije


Autor: podravski.hr — 12.06.2018. / 18:26 Aktualno

Profesor nakon udarca leži na podu u krvi i drži se za lice

Mladić koji je na maturalnoj večeri Obrtničke škole u Koprivnici teško ozlijedio profesora još nije kazneno prijavljen. Koprivnički policajci i dalje provode kriminalističko istraživanje, potvrdio nam je danas glasnogovornik Dražen Laljek.
– Još traje kriminalističko istraživanje. Samo to u ovom trenutku mogu kazati – kratak je bio Laljek.
Svjedoka ima podosta, maturalnoj večeri prisustvovalo je gotovo 100 učenika. Policajci, kako doznajemo, utvrđuju identitet svjedoka koji su vidljivi na snimci tučnjave kako bi ih sve ispitali. Osim toga, iz koprivničke Opće bolnice još u policiju nije stigla službena potvrda o karakteru ozljeda.
Premda nam je neslužbeno potvrđeno kako je riječ o puknuću jagodične kosti s pomakom uslijed traume uzrokovane udarcem, to liječnici moraju službeno potvrditi i dostaviti policiji. Nakon što iz policije prime liječnički nalaz, tek tada mogu kazneno prijaviti mladića.
Prijavu bi potom mogli proslijediti Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Koprivnici. Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda može biti kažnjen od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Krvava maturalna večer održana je prošle srijede u koprivničkom Hotelu Podravina. U noći oko 2.30 sati profesora je šakom u glavu udario učenik. Profesor je bio alkoholiziran, jedva je mogao stajati na nogama. Prema pričanju učenika, svojim je ponašanjem prevršio svaku mjeru i bio prava ‘zvijezda’ maturalne večeri. Bio je napadan i nametljiv, a vrhunac degutantnog pira bio kada se počeo skidati i tako pijan u ritmu turbofolka plesao gol do pojasa. Sve se može detaljno pogledati na dvije snimke koje smo objavili na našem portalu.
Neki su njegov ples snimali, a jednog je mladića profesor skužio. Prišao mu je i pokušao mu oteti mobitel. No, učenik je u naguravanju profesora odjednom opalio šakom u glavu. Nesretni je profesor nokautiran pao na pod držeći se za lice. Otužan je to epilog nečega što bi svakom maturantu i maturantici trebalo ostati u najljepšem sjećanju. Osim uništene zabave, mladiću prijeti zatvor, a profesoru stroga disciplinska mjera Obrtničke škole. (ke)
FOTO: SCREENSHOT