Policija najavila još jednu akciju: Ako ste popili, zovite taksi i putujte sigurno!

Podravski list profile

A, ako ste mislili da ovaj vikend neće biti pojačanih policijskih ophodnji i patrola na cestama – prevarili ste se. Naime, iz Policijske uprave koprivničko-križevačke najavljuju kako će i ovaj vikend od 14 sati u petak pa sve do 7 sati u ponedjeljak 2. ožujka, provoditi pojačani nadzor prometa na području Policijske uprave koprivničko-križevačke. 

“Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača i recidivista.”, još jednom navode.

Vozačima, naravno, savjetuju da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste institut dogovornog vozača ili usluge taksi-službe ili javnog prijevoza, kao i da ukoliko je moguće prenoće u vinogradima i slijedeći dan se upute kućama.  

“S obzirom na najavljenu prognozu vremena tijekom vikenda s kišnim padalinama, očekuju se izražene temperaturne razlike između ranih jutarnjih i podnevnih sati koje pogoduju stvaranju poledice na kolnicima, te stoga molimo građane da brzinu kretanja svojih vozila prilagode vidljivosti i uvjetima na kolniku odnosno da na mokrim i klizavim kolnicima te u uvjetima smanjene vidljivosti, smanje brzinu kretanja i povećaju razmak između vozila. U slučaju pojave mraza očistite led s vjetrobranskih i ostalih stakala na svojem vozilu.”, domeću u policiji.

Naravno, upozorenje ide posebno onima koji se odluče na vožnju, a nemaju vozačku, motociklistima koji neće poštivati ograničenja i uvjete na kolniku… Ni ne pomišljajte raditi prekršaje.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI