Policija najavila još jednu akciju: Ako ste popili, zovite taksi i putujte sigurno!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

A, ako ste mislili da ovaj vikend neće biti pojačanih policijskih ophodnji i patrola na cestama – prevarili ste se. Naime, iz Policijske uprave koprivničko-križevačke najavljuju kako će i ovaj vikend od 14 sati u petak pa sve do 7 sati u ponedjeljak 2. ožujka, provoditi pojačani nadzor prometa na području Policijske uprave koprivničko-križevačke. 

“Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača i recidivista.”, još jednom navode.

Vozačima, naravno, savjetuju da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste institut dogovornog vozača ili usluge taksi-službe ili javnog prijevoza, kao i da ukoliko je moguće prenoće u vinogradima i slijedeći dan se upute kućama.  

“S obzirom na najavljenu prognozu vremena tijekom vikenda s kišnim padalinama, očekuju se izražene temperaturne razlike između ranih jutarnjih i podnevnih sati koje pogoduju stvaranju poledice na kolnicima, te stoga molimo građane da brzinu kretanja svojih vozila prilagode vidljivosti i uvjetima na kolniku odnosno da na mokrim i klizavim kolnicima te u uvjetima smanjene vidljivosti, smanje brzinu kretanja i povećaju razmak između vozila. U slučaju pojave mraza očistite led s vjetrobranskih i ostalih stakala na svojem vozilu.”, domeću u policiji.

Naravno, upozorenje ide posebno onima koji se odluče na vožnju, a nemaju vozačku, motociklistima koji neće poštivati ograničenja i uvjete na kolniku… Ni ne pomišljajte raditi prekršaje.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI