Policija pozvana da riješi neobičan slučaj: tko je gospođi Milki ukrao pilicu, dvije šajbe i kuku za granje

Prozvani majstori tvrde da ih je gospođa Milka lažno optužila za krađu


Autor: podravski.hr — 25.05.2018. / 19:54 Aktualno

Milka Hontić u svojem dvorištu u Molvama

Milki Hontić (73) iz Molva kod Đurđevca nestali su ovih dana starinski ključ za privijanje grana, pilica koju je koristila za rezanje mesa te dvije šajbe za željezo. Krađu je prijavila policiji i uvjerena je da su lopovi majstori koji su nedavno izvodili radove u njenoj kući.
– Ti su majstori trebali piliti i stari orah na imanju. Kad su to počeli raditi, ulovila sam ih kako sa samoutovarne prikolice pokušavaju skinuti i ukrasti kotač. Kad su otišli doma, išla sam provjeravati nedostaje li što i otkrila sam da nema mojih starinskih alata – priča nam gospođa Milka.
Odmah je pozvala policiju i prijavila krađu te majstore za koje je sigurna da su je pokrali. Nestali alati za Milku imaju neprocjenjivu vrijednost.
– To je moja starina i samo želim da mi se vrati ono što je ukradeno. Ne zanima me hoće li lopovi dobiti kaznu i nadam se da će policija odraditi svoj posao kako treba. Slabo sam pokretna i žalosno je da su majstori to htjeli iskoristiti misleći da ih neću uloviti i otkriti što mi nedostaje s imanja – žalosno će Milka Hontić.
No, prozvani majstori tvrde da ih je gospođa Milka lažno optužila za krađu. Kad su krenuli piliti orah, ističu oni, Milka im je sama rekla da skinu kotač s prikolice jer je drugi otpao.
– Punih 25 godina radim svoj majstorski posao i nikad me nitko nije optužio za bilo kakvu krađu. Dali smo iskaz policiji i mogu reći da nam ni na kraj pameti nije bilo nekom krasti stvari. Tamo gdje živimo ima pet starih napuštenih kuća sa starinama pa neka se slobodno provjeri nedostaje li nešto od alata. Zaista je žalosno da se Milka okomila na nas, i to zbog nečega s čim apsolutno nemamo nikakve veze – ogorčen je prozvani majstor.
Policija će, u svakom slučaju, nakon prijave morati obaviti svoj dio posla i ustanoviti o čemu je tu doista riječ. (db)
FOTO: DINKO BOROZAN