PRIOPĆENJE Četiri osobe kazneno prijavljene zbog utapanja dječka u bazenu! Evo o kome je riječ…

Kaznene prijave zaradili su voditeljica bazena Petra Bijač (38), dvije animatorice stare 22 i 18 godina te 38-godišnji spasilac na bazenima


Autor: podravski.hr — 18.05.2018. / 14:32 Aktualno

Policijski izvidi na Gradskim bazenima u Koprivnici

Četiri osobe kazneno su prijavljene zbog utapanja dječaka (8) tijekom rođendanske proslave na Gradskim bazenima Cerine u Koprivnici, upravo je priopćila policija.
Prema tom priopćenju, kaznene prijave zaradili su voditeljica bazena Petra Bijač (38), dvije animatorice stare 22 i 18 godina te 38-godišnji spasilac na bazenima.
Priopćenje prenosimo u cijelosti:
“Policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu, dovršili su kriminalističko istraživanje nad ženskim osobama rođenim 1980., 1996. i 1998. godine i muškarcem rođenim 1980. godine, zbog sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti – dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Dana 15. travnja od 14.15 sati na gradskim bazenima „Cerine“ u Koprivnici održavala se organizirana proslava rođendana, kojoj je nazočilo sedmero djece rođenih 2010. i 2011. godine. Oko 17 sati u bazenu se utopio dječak rođen 2010. godine. Sumnja se da je osumnjičenica rođena 1980. godine, u svojstvu odgovorne osobe Gradskog komunalnog poduzeća „Komunalac“, osumnjičenice rođene 1996. i 1998. godine u obavljanju poslova animatora rođendana, te osumnjičenik rođen 1980. godine u obavljanju poslova spasioca na bazenu, ostvarili obilježja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti – dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Koprivnici”.
Podravski list u ponedjeljak je prvi objavio da je istraga završena i da će prijave zaraditi upravo te osobe. Tekst možete pročitati NA OVOME LINKU.
FOTO: NIKOLA WOLF