Policija u akciji – pojačan nadzor brzine, alkoholiziranosti i korištenja pojasa

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, od petka do ponedjeljka ujutro provodi se pojačani nadzor prometa na području Koprivničko-križevačke županije, navode u policiji.
 
– Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača i recidivista – vele u policiji.

Vozačima savjetuju da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste institut dogovornog vozača ili usluge taksi-službe ili javnog prijevoza, kao i da, ukoliko je moguće, prenoće u vinogradima i sljedeći dan se upute kućama.  

Za poseban oprez u prometu mole mlade vozače i vozačice, naročito da vode računa da drže dovoljan razmak između svog vozila i vozila ispred sebe ili desnog ruba kolnika.

FOTO: Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI