Policija u akciji preventive prema biciklistima, pješacima i mladim vozačima

U PU koprivničko-križevačkoj doznajemo kako je u Legradu, Peterancu i Koprivnici policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica održala info-točke usmjerene na vozače bicikla, pješake i mlade vozače.

-Vozači bicikla i pješaci upoznati su s opasnostima koje im prijete prilikom sudjelovanja u prometu u vrijeme nadolazećih nepovoljnih vremenskih uvjeta – kiša, smanjena vidljivost i dr. Prisutni su upućeni na obavezno korištenje reflektirajućih materijala i prsluka te svjetla na biciklu – rekli su u policiji.

Info točka u zoni Sveučilišta Sjever u Koprivnici bila je usmjerena na mlade vozače s ciljem smanjenja broja stradavanja u prometu, ponavljanja stečenih znanja iz prometnih propisa te samozaštitnog ponašanja – korištenje sigurnosnog pojasa, smanjenje brzine kretanja vozila, ne korištenje mobilnih uređaja tijekom vožnje te ne konzumiranje alkoholnih pića s obzirom da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

-Apeliramo na roditelje mladih vozača da obrate pažnju na činjenicu da nakon stjecanja uvjeta za upravljanje i dobivanja vozačke dozvole, proces osposobljavanja vozača nije završen. Na mnoge situacije koje se događaju u prometu, mladi vozači nisu naučeni u auto-školi. Svojim prisustvom i savjetima skrenite im pažnju na neadekvatno i pravilno ponašanje te ih usmjerite da budu bolji vozači i unaprijede svoj način vožnje – ističu u policiji.

FOTO PU

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI