Lukava ekipa mjesecima provaljuje u benzinske postaje i prodavaonice bez videonadzora te iz njih krade samo jednu stvar

Dosad su uspjeli za sobom pokriti sve tragove jer su, kako doznajemo, vrlo oprezno birali sve svoje ciljeve


Autor: podravski.hr — 15.11.2018. / 14:39 Crna kronika

Nedavna provala u Petrolovu benzinsku u Koprivnici - je li djelo iste ekipe

Samo dvadesetak dana od otvorenja trebalo je lopovima da provale u novoobnovljenu benzinsku postaju u Koprivničkoj ulici u Ludbregu, a čini se kako je to učinila banda specijalizirana za slična kaznena djela.
Iz benzinske postaje nestale su isključivo cigarete, i to vrijedne više tisuća kuna, a provalnici nisu uzeli baš ništa drugo. To, s obzirom na neslužbene informacije koje smo doznali, i nije čudno. Naime, policija sumnja da su počinitelji odgovorni za višestruke krađe baš ovog tipa po cijeloj Hrvatskoj. Provale i uzmu samo cigarete, a za vrjednijim stvarima u dućanima i benzinskim postajama uopće se ne okrenu.
Dosad su uspjeli za sobom pokriti sve tragove jer su, kako doznajemo, vrlo oprezno birali sve svoje ciljeve. Većinom su to bile starije benzinske postaje i trgovine u kojima nema videonadzora.
Istražitelji su se već ponadali da su ovog puta lopovi pogriješili jer su mislili da na novoj benzinskoj postoji videonadzor koji bi policiji uvelike olakšao dokazni postupak. Ali, na neugodno iznenađenje, na benzinskoj postaji ne postoji alarm niti videonadzor.
Ispostavilo se da su provlanici i ovaj put dobro proučili metu te imali lagan posao. U naumu ih nije uspjela spriječiti niti činjenica da je benzinska postaja od policije u Ludbregu udaljena tek nešto više od stotinu metara. (md)

Pljačka benzinske postaje u Ludbregu

FOTO: NIKOLA WOLF