POLICIJA U ŠOKU Usred noći vozio bmw bez guma, na felgama, a branik mu se vukao po asfaltu. No, to nije sve…

Napuhao je 2,05 promila, nije bio vezan, nije imao vozačku, policajcima je odbio pokazati osobnu, a nakon što je priveden otkriveno je kako mu je važenje vozačke odavno isteklo


Autor: podravski.hr — 05.12.2018. / 22:45 Crna kronika

Ilustracija / Auto na lijevim kotačima nije imao gume (fotografija nema veze s tekstom)

Koprivnički prometni policajci ostali su šokirani kada su sredinom kolovoza ove godine, u gluho doba noći, tijekom nadzora prometa u Peterancu zaustavili Stjepana (34) u automobilu koji je doslovno ličio na krntiju, a ne na bmw, poznatu bavarsku uglađenu limuzinu. Prizor je više ličio na neki nestvarni humoristični televizijski skeč, nego stvarno postupanje prometnih policajaca.
No, nije nikakvo čudo što su policajci Stjepana odlučili zaustaviti u 1.20 sati iza ponoći na državnoj cesti u Peterancu kod Koprivnice. Njegov bmw bio je doslovce rasturen. Nije imao prednju i stražnju lijevu gumu, što znači da se Stjepan uredno vozio na felgama, auspuh je bio odbijen, a stražnji odbojnik vukao se po cesti. Kažu kako su frcale iskre u noći, a vozač se čudio kad su ga policajci zaustavili.
Osim toga, auto nije imao desni retrovizor, a u dužini od oko dva metra na desnoj strani bio je oštećen lak.
Da stvar bude ‘ljepša’, neispravan auto nije jedini prekršaj kojem su Stjepanu utvrdili prometni policajci. Napuhao je, naime, 2,05 promila alkohola, nije bio vezan sigurnosnim pojasem, nije imao vozačku, policajcima je odbio pokazati osobnu iskaznicu, a nakon što je priveden otkriveno je kako mu je važenje vozačke odavno isteklo. Na kraju je morao prenoćiti u policijskom zatvoru kako bi se otrijeznio.
Prekršajni sud Stjepana je ovih dana proglasio krivim i naložio mu da plati 5400 kuna kazne. Kako je bio uhićen, kazna mu je umanjena za 300 kuna, a ako u roku od dva mjeseca uplati dvije trećine kazne, što iznosi 3400 kuna, sud će kaznu smatrati plaćenom u cijelosti. Izrečena mu je i četveromjesečna zabrana vožnje.
Gdje je Stjepan te noći rasturio automobil – nikome nije jasno. Nikakva prometna nesreća nije zabilježena tih dana na području Koprivnice. Moguće je da je negdje sletio s ceste, ali nikakvih dokaza ta to nema. (ke)

Ilustracijska fotografija (nema veze s tekstom)

FOTO: ILUSTRACIJA