POLICIJA UPOZORAVA Počinje proslava Velike Gospe, moguće gužve na cestama i u prošteništima

U Molvama proslava počinje večeras, gdje će u 20 sati misno slavlje predvoditi bjelovarski biskup Vjekoslav Huzjak


Autor: podravski.hr — 14.08.2013. / 15:46 Aktualno

Blagdan Velike Gospe slavit će se u marijanskim svetištima širom Podravine i Prigorja tijekom sutrašnjeg dana, a proslava u najvećem, molvarskom svetištu počinje već večeras. U predvečerje svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo bjelovarski biskup mons. Vjekoslav Huzjak predvodit će euharistijsko slavlje u 20 sati na prostoru zavjetne kapele Majke Božje Molvarske, a nakon mise slijedi svečani ophod sa svijećama i kipom Majke Božje Molvarske. Središnja proslava je sutra u 10 sati kada kreće procesija u kojoj će se prenijeti kip Majke Božje Molvarske u župnu crkvu, a u 11 sati misu će predvoditi Ljudevit Maračić, provincijalni ministar Hrvatske provincije franjevaca konventualaca.

Osim u Molvama, blagdan Velike Gospe slavit će se u Gornjoj Rijeci, Glogovnici, Močilama i Đelekovcu, a osim misnih slavlja, tamo će se održavati procesije i proštenja.

Koprivničko-križevačka policija upozorila je kako će regulirati promet na mjestima većih okupljanja te je najavila da se očekuje pojačani promet i zbog produženog vikenda.

– Na prometnicama se, posebno u poslijepodnevnim satima, u razdoblju od 14. do 18. kolovoza, očekuje povećana frekvencija prometa. Sukladno iskustvima iz prijašnjih godina, u prometu će sudjelovati veći broj pješaka, vozača bicikala, mopeda i motocikala, ali i velik broj vozača koji će vjerojatno imati veću koncentraciju alkohola u organizmu od dozvoljene – predviđa policija i poziva građane na opreznu vožnju i bez alkohola.

Fotografija: U Molvama se očekuje najveći broj vjernika