Policija: Velika Gospa je, bit će dosta alkohola, ne vozite – zovite taxi!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tijekom predstojećeg vikenda obilježiti će se jedan od najvećih kršćanskih blagdana – blagdan Velike Gospe, kada će se povećati broj vozila na prometnicama koje vode prema većim marijanskim svetištima na području Koprivničko-križevačke županije, ali i susjednih županija. 

Na području Koprivničko-križevačke županije očekuje se veliki broj hodočasnika u marijanska svetišta u  Molvama, Močilama, Glogovnici i Gornjoj Rijeki. Isto tako očekuje se pojačani promet u pravcu Ludbrega i Marije Bistrice. 

-Uslijed velike frekvencije vozila na prilaznim pravcima mjestima misnog slavlja gdje se očekuje moguće usporenje prometnog toka, promet će regulirati policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke – navode u policiji i dodaju:

-Molimo sve sudionike u prometu za strpljivost i poštivanje postavljene prometne signalizacije i znakova koje će im prilikom tjelesne regulacije prometa davati policijski službenici i pripadnici jedinica prometne mladeži. 

Posebno ističu važnost poštivanja  dopuštenih brzina kretanja vozila, te poštivanje prometnih znakova kojima se regulira pravo prvenstva prolaska kroz raskrižja i poštivanje svjetala semafora. 

-Na sve vozače motornih vozila, a posebice vozače motocikala, apeliramo da  ne pretječu kolone vozila, da ne pretječu druga vozila na nepreglednim mjestima kao što su zavoji ili prijevoji, te da ne ulijeću u „škare“ – kažu u policiji.

Kako će se povodom blagdana Velike Gospe održati i velik broj javnih okupljanja, očekuje se da će veći broj vozača konzumirati alkoholna pića.

-Kako bi vozači koji su konzumirali alkoholna pića, putnici koje prevoze, ali i ostali sudionici u prometu, sigurno stigli na svoja odredišta, savjetujemo im da koriste usluge taxi-službe ili javnog prijevoza ili da zamole drugog vozača koji posjeduje valjanu vozačku dozvolu i koji nije konzumirao alkoholna pića da upravlja vozilom ili da vozilo ostave parkirano na parkiralištu ugostiteljskog objekta i kući se upute pješice – savjetuju.

Foto Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI