Policiji predao dvije bombe

Osoba s križevačkog područja policiji je jučer dragovoljno predala dvije ručne bombe te tako izbjegla bilo kakve sankcije odnosno kazneni progon koji bi uslijedio da mu je te opasne naprave policija pronašla na bilo koji drugi način. No, važnije od svega, svoju je okolinu učinio sigurnijom predavši ubojite naprave. Bombe je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite. Iz policije poručuju kako još traje akcija Manje oružja – manje tragedija, kojom građani bez ikakvih sankcija mogu predati zabranjeno oružje i eksplozivne naprave. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje.

-Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja – kazali su u policiji.  Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.  

foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI