POLICIJSKA RACIJA Otkrivene četiri osobe koje su primale socijalnu pomoć pa je ‘ostavljale’ u kockarnicama

Takvih je slučajeva sve više, otkrivaju nam mjerodavne službe


Autor: podravski.hr — 05.03.2018. / 9:36 Aktualno

Korisnicai socijalne pomoći sve češći su gosti brojnih automat klubova u Podravini

Policija je pokrenula veliku akciju u kojoj provjeravaju ima li među gostima objekata koji prodaju igre na sreću na području Ludbrega i onih koji primaju socijalnu pomoć. Takvih je slučajeva, kako nam govore Ludbrežani, sve više.
Radi se o automat-klubu, ali i ostalim objektima u kojima se mogu igrati igre na sreću. Već u prvom „naletu“ i službeno je potvrđeno da takvih slučajeva ima. Policajci su zatekli četiri osobe za koje sumnjaju da su primatelji minimalne naknade, a zatečeni su kako kockaju. Od četiri zatečene osobe, jedna je potvrđena kao primatelj socijalne naknade s ludbreškog područja.
Kako smo doznali iz Policijske uprave varaždinske, policijski službenici tijekom obavljanja redovitih policijskih poslova preventivno obilaze prostore, objekte i druge lokacije od interesa za policijsko postupanje, s ciljem sprječavanja počinjenja protupravnih ponašanja.
– Svrha navedenog je napraviti iskorak u proaktivnom postupanju, što podrazumijeva prisutnost policijskog službenika na mjestima i u vrijeme gdje je to potrebno, koji djeluje preventivno prema potencijalnim delinkventima i djeluje na osjećaj sigurnosti građana – rekao je Predrag Benčić, načelnik PU varaždinske.
Dodao je da se u sklopu tih aktivnosti obavljaju i obilasci automat-klubova i drugih objekata u kojima se priređuju igre na sreću u cilju prevencije kaznenih djela kao što je razbojništvo, razbojničke krađe i drugo.
– Ako zateknemo osobe za koje postoji sumnja da su primatelji zajamčene minimalne naknade, obavještavamo nadležni centar za socijalnu skrb koji prema potrebi pokreće postupak preispitivanja prava na zajamčenu minimalnu naknadu – zaključio je Benčić.
– Iz policijskog izvješća koje se odnosi na nadzor 20. i 23.veljače, utvrdili smo da je jedna osoba član kućanstva korisnika zajamčene minimalne naknade, a za koju je nadležan Centar za socijalnu skrb Ludbreg – rekla je Margareta Cikač, zamjenica ravnateljice ludbreškog Centra za socijalnu skrb.
Navela je da će se u postupku preispitivanja prava na zajamčenu minimalnu naknadu za isto kućanstvo utvrditi sve relevantne okolnosti i donijeti na zakonu osnovano rješenje. (md)
FOTO: NIKOLA WOLF