POLITIČKI POTRES Nakon otvorenih sukoba sa županom, smijenjena HDZ-ova ravnateljica bolnice

Mirjana Peček je ravnateljicom Opće bolnice u Virovitici imenovana u travnju 2016. godine


Autor: podravski.hr — 10.05.2018. / 11:33 Aktualno

Mirjana Peček sa šefom koprivničkog HDZ-a Goranom Kovačićem

Mirjana Peček, utjecajna članica koprivničkog HDZ-a, smijenjena je s funkcije ravnateljice Opće bolnice u Virovitici, neslužbeno nam je potvrđeno iz stranačkih i bolničkih izvora. Vršiteljicom dužnosti do okončanja natječaja za izbor novog čelnika imenovana je dr. Edita Smiljanić, šefica pedijatrije i dosadašanja zamjenica ravnateljice.
Kako se šuška u virovitičkim krugovima, epilog je to višemjesečnog sukoba ravnateljice i HDZ-ova župana Igora Androvića, koji je Pečekovu javno prozivao zbog milijunskih dubioza i narušenih međuljudskih odnosa u bolnici. Sukob je izbio na površinu nakon što je župan Andrović javno pozvao poznatog zagrebačkog neurokirurga dr. Josipa Paladina da dođe raditi u virovitičku bolnicu.
Peček je ravnateljicom Opće bolnice u Virovitici imenovana u travnju 2016. godine. Dotad je radila u koprivničkoj Općoj bolnici na mjestu više savjetnice za računovodstvo i financije. U HDZ-ovim krugovima tada se pričalo kako je Mirjana Peček tu funkciju mogla zahvaliti bliskim vezama s moćnim ministrom Tomislavom Tolušićem, prijašnjim virovitičkim županom.
Što je zapravo u pozadini smjene virovitičke ravnateljice – zasad je teško dokučiti. No, s obzirom da su je tamošnji HDZ-ovi dužnosnici donedavno hvalili na sva zvona, teško se oteti dojmu da je odlazak Mirjane Peček – kao, uostalom, i dolazak – zapravo stvar poremećenih političkih odnosa u tamošnjem HDZ-u. (rm)

Opća bolnica u Virovitici

FOTO: NIKOLA WOLF