POLITIKA DOVELA, POLITIKA MAKNULA Željka Bućan više nije šefica Porezne uprave u Koprivnici

Nova pročelnica Dijana Nemčić u Poreznoj upravi kao inspektorica radi od 1997. godine, a od 2005. do 2009. godine bila je voditeljica ispostave u Koprivnici


Autor: podravski.hr — 12.09.2017. / 13:28 Aktualno

Zeljka Bucan, dosadasnja celnica Porezne uprave u Koprivnici

Novom pročelnicom Područnog ureda Porezne uprave u Koprivnici imenovana je 51-godišnja Križevčanka Dijana Nemčić.
Dosadašnja šefica koprivničke Porezne uprave Željka Bućan kako su priopćili iz Porezne uprave, “prema potrebama službe i stručnom zvanju” biti će preraspoređena na novo radno mjesto. Ministarstvo financija novom reorganizacijom ukinulo je Područni ured Sjeverna Hrvatska u kojem je do sada Željka Bućan radila kao pomoćnica pročelnika za nadzor.
Nova pročelnica Dijana Nemčić u Poreznoj upravi kao inspektorica radi od 1997. godine, a od 2005. do 2009. godine bila je voditeljica ispostave u Koprivnici. Bućan je pak na čelo Porezne uprave došla nakon smjene Slavena Krupskog, koji je bio uhićen zbog pogodovanja posrnulom poduzetniku Branku Međurečanu. Krupskog, koji je slovio kao HDZ-ov odabir, zamijenila je Željka Bućan, i to kao odabir tada vladajućeg SDP-a. Za Dijanu Nemčić kolege kažu kako politički nije etiketirana i na to je radno mjesto postavljena kao nestranačka osoba zbog stručnosti.
Piše: Karlo Eisenbeisser
Foto: Nikola Wolf