POLITIKA NA VISOKOJ PETI Čelnice županijskog HDZ-a: Nećemo se odreći štikli, one su simbol ženstvenosti

Na žalost, zbog godina više ne mogu obuti one od 15 centimetara, no da mogu, sigurno bih, odgovara Verica Rupčić na preporuke HDZ-ovih konzultanata da političarke ne bi trebale nositi štikle


Autor: podravski.hr — 28.01.2013. / 16:07 Stil

KOPRIVNICA – Članice županijskog HDZ-a složno su se usprotivile nedavnoj preporuci stranačkih PR-konzultanata da ne bi smjele nositi štikle. Vinko Vukadin, licencirani medijski trener kojeg je šef HDZ-a Karamarko pozvao da održi predavanje o umijeću javnog nastupa, izjavio je: ”Žene, ako se mislite baviti politikom, ne smijete nositi štikle!”
Vukadin je potom pojasnio da nije primjereno obuti previsoke potpetice jer se tada govornica ističe svojim štiklama, a ne porukom koju u javnom nastupu želi poslati. Tragom ove priče, pitali smo ugledne članice HDZ-a iz naše županije što misle o tome.
Ima tu nešto
– Sudjelovala sam na predavanju u Opatiji i Vinko Vukadin to nije rekao, izvučeno je iz konteksta.Što se tiče štikli, neću ih sigurno objesiti o klin. Na žalost, zbog godina više ne mogu obuti one od 15 centimetara, no da mogu, sigurno bih. Mlađim kolegicama poručujem neka nose što veće – kaže Verica Rupčić iz đurđevačkog HDZ-a.
Ni Irena Jagarinec Ištvanović, utjecajna članica koprivničkog HDZ-a, ne se misli odreći tog simbola ženstvenosti.
– Poznajem profesora Vukadina koji nam je i dosad davao dobre smjernice i mislim da u njegovim riječima ima nečeg. Žene s previsokim potpeticama privlače više pažnje sa štiklama nego onim što u govoru žele predstaviti. Ne mislim se odreći štikli, eventualno ću razmisliti o manjima – napominje Irena.
– Mislim da štikle ne određuju ništa posebno, no ipak se prvi dojam apsolutno ostavlja. Nisam pobornik štikli od 20 centimetara, no svakako jesam elegantnih cipela s višom potpeticom – domeće Draženka Gačan iz Bakovčica.
Štefica Sirutka, načelnica Đelekovca, napominje kako obuvanje, kao i odijevanje, spada u poslovnu komunikaciju.
Guze i cice
– Nije u pitanju visoka štikla nego kako je to ukomponirano u cijeli dojam. Ja se štikli ne mislim odreći, preferiram srednje potpetice – kaže Sirutka.
Željka Koluder Vlahinja iz koprivničkog HDZ-a smatra da ima važnijih i ozbiljnijih tema od visine nečije potpetice. Renata Husinec iz križevačkog HDZ-a ističe pak kako se “ne može na javni skup doći kao na plažu da se vidi pola guze i cica”.
Izvještava: MARKO MURKOVIĆ
Na fotografiji: Tri HDZ-ove gracije na štiklama – Irena Jagarinec Ištvanović, Ana Lukčin Trakoštanec i Verica Rupčić