Poljoprivreda Hrvatske predstavlja našu sigurnost

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U sklopu obilaska II. izborne jedinice, kandidati HDZ-a predvođeni nositeljem liste Gordanom Jandrokovićem i domaćinom, sedmim na listi Darkom Sobotom, posjetili su OPG Imbrišić u Kozarevcu, mjestu u općini Kloštar Podravski. Ova marljiva obitelj nedavno je otvorila novu siranu te uređuje i kušaonicu. HDZ je svoj program „Sigurna Hrvatska“ nazvao upravo tako kako bi osigurali sigurne uvjete za sve građane, bili oni učenici, poljoprivrednici, poduzetnici ili umirovljenici, ali primarna je zaštita zdravlja i života bez obzira na trenutno situaciju s pandemijom koronavirusa, rekao je nositelj liste HDZ-a za II. izbornu jedinicu Gordan Jandroković:

– Ne možemo se više zatvarati kao u prvoj fazi koronavirusa, jer tada je sve stalo. Sada ćemo tražiti drugačiji način suživota s koronavirusom, ali ćemo pokušati održati ekonomiju kao i sve ono što je važno za funkcioniranje društva i države. Država propisuje mjere, država daje naputke, ali i na ljudima je da te naputke slušaju kako bismo mi mogli osigurati za plaće i mirovine i za sve ono što je nužno za normalan život. Mislim da su tu predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i njegov tim pokazali zavidnu spretnost, vještinu i znanje i da zaslužuju povjerenje iduće četiri godine. Ne trebaju nam avanture i eksperimenti, preozbiljno je vrijeme da bismo se igrali, na vlasti moramo imati one koji znaju kako stvari funkcioniraju – rekao je Jandroković te naglasio kako je bitno da mladi ostaju u Hrvatskoj, a posebno u manjim sredinama.

– Moramo razvijati kontinentalni dio poput ovog u Kozarevcu i Kloštru Podravskom jer tu ima ovakvih OPG-ova, obrta, malih i srednjih poduzeća, a to je ono što je najzdraviji dio gospodarstva.

Darko Sobota, predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i sedmi na listi stranke u II. izbornoj jedinici, naglasio je kako je s razlogom odabran posjet OPG-u Imbrišić:

– Ovo je imanje, i u svome resoru koji vodim u Županiji, poznato i prepoznato i izvan granica naše županije. Nama je i tendencija bila poslati jednu poruku OPG-ovima, svim poljoprivrednicima na području Podravine i Prigorja, da ova Vlada u svojim programima misli na njih u periodu koji je pred nama. Dakle, uz sva ona davanja poljoprivrednicima dosad, HDZ u svojim programima ima i nastavak takvog sufinanciranja i pomoći. Područje od Koprivnice do Đurđevca i Kloštra Podravskog, a posebno i Kozarevca, primjer je poljoprivredne proizvodnje i razvoja OPG-ova, ali i ostanka mladih na području naše županije – zaključio je Darko Sobota.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI