Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj planira širenje

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj organizirala je radionicu pod nazivom “Pravila o proizvođačkim organizacijama kao dijelu zajedničke poljoprivredne politike Europske unije”.

Radionica je održana u Poduzetničkom inkubatoru u Hrastovskom, a na radionici su predstavnici Ministarstva poljoprivrede govorili o pravilima proizvođačkih organizacija, temeljnim načelima udruživanja, postupku priznavanja i provedbe Nacionalne strategije za održive operativne programe proizvođačkih organizacija u sektoru voća i povrća s osvrtom na mjeru 9, “Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija” iz Programa ruralnog razvoja.

– Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj prerasla je svoje trenutne okvire i moramo razmišljati o širenju. Ako uspijemo u povlačenju tih sredstava iz navedenog natječaja (potpora se odobrava na razdoblje do pet godina u maksimalnom iznosu do 500 tisuća eura), a vjerujem da hoćemo, omogućit ćemo da naša zadruga, koja je danas važan čimbenik u razvoju voćarstva i povrtlarstva u našem kraju, sutra postane oslonac poljoprivrede u sljedećim godinama i to ne samo u našem kraju, već i šire. Pozvao bih sve zainteresirane, sve poljoprivredne proizvođače koji žele surađivati sa zadrugom i putem zadruge, ali ne samo surađivati već i donositi odluke unutar zadruge i na taj način pomoći cjelokupnoj poljoprivredi u našem kraju da nam se slobodno jave, bilo s pitanjem, bilo s prijedlogom – rekao je Marijan Makar, upravitelj PZ Ludbreški kraj.

Foto: Ivana Dežić

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI