Poljoprivrednici mogu koristiti 13 mjera za unapređenje proizvodnje

Grad Đurđevac i u ovoj će godini provoditi program potpora za poljoprivrednike s područja grada i prigradskih naselja. Program ima 13 mjera za unaprjeđenje poljoprivrede radi opstanka poljoprivrednih gospodarstava, unapređenja i modernizacije poljoprivredne proizvodnje, očuvanja i razvoja ruralnih područja i vrijednosti te poticanja gospodarstva na cjelokupnom području grada.

Mjere obuhvaćaju potpore male vrijednosti za korištenje oznaka kvalitete, projekte u pčelarstvu, nabavu poljoprivredne opreme i strojeva, za uvođenje i razvoj turističke ponude na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, plasteničku proizvodnju, umjetno osjemenjivanje, uzgoj ljekovitog bilja te uzgoj autohtonih pasmina domaćih životinja. 

– Prošle godine primili smo 53 zahtjeva, a ukupno je isplaćeno više od 200.000 kuna. Ovim mjerama male proizvođače želimo potaknuti na daljnju proizvodnju te vidimo pozitivne trendove u poljoprivredi jer svake godine imamo sve više zahtjeva. Najkorištenije su mjere za nabavu plastenika te strojeva i opreme. Pozivamo sve poljoprivrednike da iskoriste mjere i unaprijede svoju proizvodnju – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI