Poljoprivrednici učili o uspostavi poljskih traka u Hlebinama

Službenici Ministarstva poljoprivrede održali su demonstracijsku aktivnost pod nazivom „Uspostava poljskih traka“ prošle srijede u Hlebinama.

Radi se o aktivnostima u okviru mjere 1 Programa ruralnog razvoja, podmjere 1.2. i tipa operacije 1.2.1. s ciljem prijenosa znanja i informiranja poljoprivrednih proizvođača. Ciljana skupina za navedenu edukaciju bili su poljoprivredni proizvođači, korisnici IAKS mjera ruralnog razvoja Mjere 10 „Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene“, ali i svi ostali zainteresirani.

Poljoprivrednici su se upoznali sa sljedećim temama:

– Uspostavljanje cvjetnih traka – obavezni uvjeti, razlike između cvjetnih i travnih traka, rokovi sjetve, sastavi smjesa obzirom na rok sjetve i godinu korištenja (Tatjana Međimurec)

– Utjecaj uspostavljene poljske trake na kukce (Željkica Oštrkapa-Međurečan)

– Utjecaj uspostavljene poljske trake na tlo (Suzana Pajić)

Poljoprivrednici, korisnici IAKS mjera ruralnog razvoja upoznati su i s ostalim obavezama, koje uključuju vođenje evidencije o provođenju svih radnji na propisanom Obrascu kao i završavanju edukacije svake godine u trajanju od najmanje šest sati.

Edukacija u polju pokazala se idealnom prigodom i za međusobnu razmjenu iskustava poljoprivrednih proizvođača.

Foto: Savjetodavna.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI