Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Polomio se jer nisu očistili snijeg u Đurđevcu, dobio 106.000 kuna i rentu

Alojzije (85) iz Đurđevca dobit će 106.000 kuna odštete i 450 kuna mjesečne rente jer se teško ozlijedio pri padu na pločniku prekrivenom snijegom i ledom u Grkinskoj ulici u Đurđevcu. Općinski sud u Koprivnici presudio je kako su za taj pad podjednako odgovorni Grad Đurđevac i prodavaonica Sloga pokraj koje se sve dogodilo jer javnu površinu nisu primjereno očistili.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Odštetu, rentu i čak 94.000 kuna sudskih troškova platit će Croatia osiguranje s kojom gradske vlasti i Sloga imaju sklopljenu policu osiguranja od takvih slučajeva. Taj bi se iznos na koncu s kamatama mogao popeti na blizu 300.000 kuna, i to bez cjeloživotne mjesečne rente od 450 kuna koja mu je odobrena jer mu je nakon teške ozljede potrebna tuđa pomoć i njega.

Alojzije je kobnog dana, 13. prosinca 2012. godine, gurao bicikl preko zaleđene pješačke staze. No, staza je bila prekrivena snijegom i ledom pa je pao i slomio desnu bedrenu kost u kuku.

Kako je utvrđeno policijskim očevidom, pao je na ulazu u parkirališni prostor trgovine neposredno do nogostupa. Kako stoji u presudi, Alojzije je u padu zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu puknuća bedrene kosti na desnoj nozi. Primljen je na traumatološki odjel Opće bolnice u Koprivnici, nakon učinjenih pretraga i priprema bio je podvrgnut operativnom zahvatu koji je trajao četiri sata te je bio na bolničkom liječenju još dva tjedna.

Prvo je Alojz ponudio nagodbu Croatia osiguranju s kojom gradske vlasti i Sloga imaju sklopljenu policu osiguranja od takvih slučajeva, no kako oni nisu htjeli priznati odgovornost i pristati na dogovor, pokrenuo je sudsku tužbu i sad je nepravomoćnom presudom dobio traženu odštetu i mjesečnu rentu.

FOTO Podravski list

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI