Poludnevni boravak u školama: Zapeo projekt roditelji nemaju gdje s djecom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U prošloj školskoj godini roditelji učenika osnovnih škola ispunjavali su anketu u kojoj su mogli iskazati interes za poludnevni boravak djeteta u školi prije početka ili nakon kraja nastave.

I dok su pojedini roditelji ovu vijest jedva dočekali jer bi im to riješilo problem boravka djeteta do njihova dolaska s posla, ipak se projekt poludnevnog boravka pod nazivom ‘Igraj se i uči’ neće tako skoro početi provoditi. Prema prikupljenim podacima u gradu Koprivnici, iskazana je potreba da se osigura usluga produženog boravka za 182 djece nižih razreda. Za potrebe pružanja navedene usluge potrebno je prilagoditi prostorne uvjete u školama kao i osigurati dodatno zapošljavanje minimalno 16 ljudi.

– Grad Koprivnica je, temeljem najave za raspisivanje natječaja za pružanje usluge produženog boravka „Igraj se i uči“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u suradnji s osnovnim školama kojima je osnivač, napravio anketu u svrhu prikupljanja podatka za pripremu prijave na natječaj. Odrađene su sve pripremne radnje kako bismo se prijavili na natječaj kojim bi se osigurala financijska sredstva za pružanje usluge u našim škola. Nadležno Ministarstvo trebalo je u prvoj polovici 2019. godine raspisati navedeni natječaj, međutim sa žaljenjem ističemo kako natječaj još uvijek nije raspisan niti raspolažemo informacijama kada će biti – kažu u Gradu Koprivnici.

Za objašnjenje zašto se još nije krenulo s ovim projektom upitali smo i nadležno ministarstvo, no niti oni nisu sigurni kad će raspisati natječaj.

– Poziv je planiran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. unutar kojeg se već provodi Poziv „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“. U okviru provedbe mjera demografske politike, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku nastoji doprinijeti boljem povezivanju različitih usluga poput socijalnih i obrazovnih, zagovarajući da i odgojno-obrazovne ustanove doprinose socijalnoj uključenosti djece i članova njihovih obitelji. Preduvjet za objavu Poziva „Igraj se i uči“ odobrenje je izmjene Operativnog programa od strane Europske komisije. Predmetni Poziv bit će objavljen po završetku postupka odobrenja izmjena, koji je u tijeku – rekli su u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI