Pomama za kućama po kunu: Tri kuće već prodane, pristigli brojni upiti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Projekt Općine Legrad kojim se prodaju kuće i građevinska zemljišta nakon pisanja Podravskog lista postigao je nenadani uspjeh. U Općini su, naime, raspisali natječaje za prodaju nekretnina u svom vlasništvu po simboličnim cijenama. Tako je moguće kupiti kuću ili građevinsko zemljište samo za jednu kunu.

Nakon pisanja Podravskog lista i portala podravski hr. ova vijest postala je nacionalna, jer su je prenijele gotovo sve najznačajnije medijske kuće u državi, bila da se radi o tiskanim medijima, portalima ili televiziji.

Kuća za kunu

Nakon toga u Općinu Legrad stiglo je nekoliko desetaka upita za kupnju nekretnine, a stigle su i tri službene ponude za kupnju kuće u Legradu.

– Velika bi stvar bila da prodamo sve ove tri kuće za koje su stigle službene ponude. Više je to nego što smo se nadali. No, u Općinu su stigli i brojni upiti i molbe da se ovaj natječaj produži, pa će zato trajati do 10. ožujka – rekao je Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad.

Podsjetimo, radi se o 19 čestica u vlasništvu Općine, a početna cijena kreće se od nešto više od pet tisuća kuna pa sve do 100.000 kuna. No, sve te nekretnine moguće je dobiti po cijeni od jedne kune ako prijavitelj zadovoljava uvjete natječaja. Tako je Općina odlučila da za jednu kunu možete kupiti kuću ili zemljište ako ste mlađi od 40 godina, imate najmanje srednju stručnu spremu i stanovnik ste općine Legrad, ili ako niste, da u roku od tri godine svoje boravište prijavite u općini.

Načelnik Ivan Sabolić

Isto tako, barem jedan od prijavitelja, supružnika ili životnih partnera mora imati stalna primanja. Postoji još uvjeta koji se moraju zadovoljiti da bi se kupilo nekretninu za jednu kunu, a cijeli natječaj dostupan je na mrežnim stranicama Općine Legrad.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI