Pomažu mještanima: Pripremile smo poklon-pakete za najpotrebitije

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Članice Udruge žena iz đurđevačkog prigradskog naselja Budrovac redovito vode brigu o svojim starijim sumještanima. Budrovčanke su im u ovom razdoblju, u kojem im se ne preporučuje napuštanje domova, stalno na raspolaganju za obavljanje kupnje potrebnih namirnica.

– Većina starijih sumještana uključena je u program pomoći u kući i o njima se  brinu gerontodomaćice, a za one koji nemaju nikoga za osloniti se u ova teška vremena tu smo mi. Stalno smo s njima u kontaktu i uvijek je jedna od nas tu da im uskoči u pomoć – kaže Marija Markuš, predsjednica Udruge žena Budrovac.

FOTO: Snimljeno prije mjera socijalnoog distanciranja

Udruga će, dodaje predsjednica, provesti i tradicionalnu akciju pomoći potrebitim sumještanima. Pripremljeni su poklon-paketi s osnovnim namirnicama koje će podijeliti tijekom ovog tjedna.

– Uoči najvećih blagdana uvijek razveselimo najpotrebitije, pa će tako biti i sad. Jedino ovaj put nećemo moći posjetiti naše starije članice koje su smještene u domovima u okolnim naseljima. Stalno nastojimo humanitarno djelovati, a i po tom smo pitanju složne i zajedničkim snagama pomažemo onima kojima je to potrebno – zaključila je Marija Markuš.

FOTO Krešo Kovačev

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sportsko natjecanje za djecu i roditelje

U sklopu Dječjeg tjedna održano je sportsko natjecanje „Najbolji tim u gradu“ u organizaciji Grada Križevaca, Zajednice športskih udruga Križevci i Društva športske rekreacije Križevci.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI