Pomažu najstarijim sumještanima: Za umirovljenike 30 tisuća kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na sjednici Općinskog vijeća Martijanca u srijedu prihvaćen je drugi rebalans proračuna. Izmjenama i dopunama ukupni se prihodi i primici povećavaju za 1,04 milijuna kuna i iznose 15,6 milijuna, što uz višak od prethodnih godina od 2,19 milijuna dovodi do ukupnih prihoda od 17,8 milijuna kuna. Donesena je i odluka o dodjeli novčane pomoći umirovljenicima.

– Općina Martijanec ove će godine dodijeliti jednokratnu novčanu božićnu pomoć umirovljenicima, za što je predviđeno 30.000 kuna. Također, dodatna su sredstva osigurana i za sufinanciranje rada našeg novog dječjeg vrtića Vlakić – rekao je Dražen Levak, načelnik Općine Martijanec.

Što se pak tiče programa gradnje objekata društvene infrastrukture na području općine, on se povećava s 4,3 na 4,5 milijuna kuna, i to ponajviše zbog sredstava za projektiranje i rekonstrukciju zgrade stare škole u Hrastovljanu – izgradnju Kulturnog centra.

Donesena je i odluka o načinu upravljanja i korištenja sportskih građevina u vlasništvu općine Martijanec, što dosad nije bilo regulirano, pa će odsad sportski klubovi prostor dobivati na korištenje bez naknade, odnosno prostor će biti kao nefinancijska pomoć radu klubova. U javne sportske građevine i druge sportske građevine spadaju nogometna igrališta s pratećim objektima – svlačionicama, uredskim i klupskim prostorijama u naseljima Martijanec, Čičkovina i Slanje.

FOTO Općina Martijanec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI