Pomoć mještanima u krizi: Općina će sufinancirati dio troškova za pogrebe

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na sjednici Općinskog vijeća općine Veliki Bukovec održanoj prošlog utorka prihvaćene su 3. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja općine koji se mijenja radi usklađenja s posebnim propisima i aktima Varaždinske županije te Općine Veliki Bukovec, važnih za razvoj i uređenje prostora općine.

– Povećavaju se građevinska područja naselja za oko 12 posto, pri čemu se najveći dio odnosi na planirane gospodarske zone i to za ciljane proizvodne tvrtke koje već djeluju na tom području. Također, radi osiguranja površina za nogometno igralište na novoj lokaciji u Velikom Bukovcu, značajnije su se povećale i površine namijenjene sportu i rekreaciji i to za oko 70,9 posto – rekao je načelnik Velikog Bukovca Franjo Vrbanić.

Načelnik Franjo Vrbanić

Osim izmjena prostornog plana, Vijeće je donijelo odluku o preuzimanju obveza plaćanja dijela cijene usluga prikupljanja otpada koja se odnosi na troškove nastale radom mobilnog reciklažnog dvorišta, čime će cijena prikupljanja otpada za mještane ostati ista, a korištenje reciklažnog dvorišta besplatno.

Vijećnici su na sjednici donijeli odluku o pokretanju jednostavne nabave za izvođenje radova rekonstrukcije mosta na rijeci Plitvici u Dubovici koji predviđaju njegovu obnovu i proširenje. Procijenjena vrijednost nabave bez poreza na dodanu vrijednost ukupno iznosi 1.462.000 kn.

Dio sredstava osiguran je u proračunu Općine Veliki Bukovec za 2021. godinu, dok će drugi dio osigurati Hrvatske vode. Također, prihvaćena je odluka o sufinanciranju troškova pogreba. Naime, Općina će sufinancirati razliku cijene pogreba koji će se održavati vikendom i neradnim danom u odnosu na cijenu pogreba radnim danom. Riječ je o troškovima pogreba za preminule osobe s prebivalištem na području općine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI