Pomoć roditeljima učenika: Cijene karata za bus u prosincu iznose 25, 30 ili 37,50 kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na inicijativu Koprivničko-križevačke županije, a u dogovoru s prijevoznicima u autobusnom prijevozu, za 50 posto smanjuje se cijena mjesečne karte u mjesecu prosincu koju plaćaju učenici srednjih škola. Naime, sukladno ugovorima koji su potpisani s prijevoznicima koji obavljaju javni linijski prijevoz na području županije (Čazmatrans promet d.o.o., Autoprijevoz Škriljak i HŽ Putnički prijevoz d.o.o.), Županija je nastavila sa sufinanciranjem prijevoza učenika srednjih škola, a sve je temeljeno na Odluci Vlade Republike Hrvatske o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.

Cijene se smanjuju za pola

U tekućoj školskoj godini cijena mjesečne karte koju plaćaju učenici iznosi 50,00 kuna za relaciju jednaku ili manju od 10 kilometara, 60,00 kuna za relaciju veću od 10 kilometara, a manju ili jednaku 20 kilometara te 75,00 kuna za relaciju veću od 20 kilometara. Cijena mjesečne karte za mjesec prosinac iznosit će svega 25, 30 ili 37,50 kuna, ovisno o udaljenosti. Učenici koji putuju vlakom i nadalje mjesečnu kartu plaćaju 30 kuna.

– Sve naše aktivnosti poduzimamo radi dobrobiti naših učenika kako bismo im osigurali optimalne uvjete za obrazovanje, a njihovim roditeljima pritom olakšali troškove kojih je zasigurno mnogo. Bez obzira na trenutne nepovoljne okolnosti u kojima se nalazimo, nastojali smo pronaći modele kako bismo barem malo ublažili ekonomske posljedice ove epidemije. U organizaciji školskog sustava, čemu smo posvećeni kao osnivač osnovnih i srednjih škola, prijevoz učenika izuzetno je važan segment i drago nam je što u suradnji s prijevoznicima na taj način pomažemo školarcima u jednakom pristupu obrazovanju – poručio je župan Darko Koren.

Tri milijuna kuna za prijevoz školaraca

Sufinanciranje troškova učeničkog prijevoza jedan je od najznačajnijih projekata kojima se osiguravaju jednaka prava svih učenika na srednjoškolsko obrazovanje, odnosno time se izjednačavaju uvjeti za pristup srednjoškolskom obrazovanju svih učenika Koprivničko-križevačke županije, bez obzira na udaljenost od srednjih škola i socijalni te ekonomski status domaćinstva. Županija je osigurala prijevoz za gotovo 1.450 učenika koji u školu putuju autobusima te za oko 300 srednjoškolaca koji putuju vlakom, a ove će godine iz izvornih proračunskih sredstava za tu namjenu izdvojiti tri milijuna kuna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI