Pomor riba u Koprivnici: “Molimo Boga da padne kiša, inače neće biti dobro…”

Stanare Špoljarske ulice u Koprivnici zgrozio je pomor ribe u kanalu Koprivnica koji teče nedaleko od njihovih kuća. Dugotrajna suša dobrano je smanjila vodostaj kanala, a na pomor ribe odrazio se nedostatak kisika u malom vodostaju.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Pomor ribe krenuo je još početkom srpnja kad nas je pogodio prvi toplinski val. U samo nekoliko dana ptice grabežljivice pojele su sve uginule ribe, a sad je ponovno krenuo novi pomor. Zbog tog pomora uz kanal se osjeti i nesnošljiv smrad, a mi se bojimo da ne dođe do širenja nekakve zaraze – kažu zabrinuti stanari Špoljarske ulice.

Kanal Koprivnica u nadležnosti je Hrvatskih voda koje ujedno vode brigu i o održavanju. Josip Fuček, šef đurđevačke ispostave Hrvatskih voda, ističe kako su oni nemoćni u zaustavljanju pomora ribe.

– Nažalost, suša je učinila svoje i kanal je u više dijelova totalno presušio, pogotovu tu uz Špoljarsku ulicu. U ono malo vode što je trenutno ima, nema dovoljno kisika. Jedino što možemo učiniti je, zajedno sa stanovnicima Špoljarske, moliti Boga da čim prije padne dovoljno kiše i da kanal ponovno dobije potrebnu protočnost – kaže Josip Fuček.

Ovo nije prvi put, dodaje on, da je kanal u dijelu uz Špoljarsku ulicu presušio i doveo do pomora riba.

– Sličnu situaciju imali smo i prije tri godine. Nije lijepo u kanalu gledati prizore pomora riba, no mi jednostavno u takvim situacijama ne možemo ništa učiniti – zaključio je Josip Fuček.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI