PONESTALO MU CESTE Mrtvi pijani vraćali su se iz klijeti. A onda je vozač profulao cijelu cestu…

Vozač je napuhao čak 2,23 promila


Autor: podravski.hr — 09.12.2017. / 13:14 Crna kronika

Pijani je vozač fulao skretanje (Foto: Nikola Wolf)

Nedaleko od Vlaislava, mjestašca kod Novigrada Podravskog koje leži na dosta opasnoj Podravskoj magistrali, u petak navečer dogodila se tragikomična prometna nesreća. Ali doslovno tragikomična.
Pijani ‘majstor’, kojem su policajci kasnije izmjerili ‘zavidnih’ 2,23 promila, veselu je ekipicu na putu prema Jeduševcu renaultom meganeom zabio u jarak. Nesreća se zapravo dogodila zato što je vozač ‘fulao’ skretanje na selski put najmanje za 100 metara. Kako se to dogodilo, pokušao je objasniti policajcima, no, nikako mu to nije uspjelo. Zašto? Pa jedva je govorio.
– Išel sam pravo i mislil da je tu skretanje. I skrenul sam. I…bum. Tu nije bilo skretanje. Malo sam fulal – otprilike tako je teško razumljivim govorom pričao policajcu, a razgovor se čuo kroz poluotvoren prozor srebrnog presretača.

Dečki su se navečer vraćali iz gorica

U cijeloj priči je dobro što nitko, osim jednog mladića, nije ozlijeđen. No, ni taj golobradi momak nije zatražio liječničku pomoć već je flasterom iz prve pomoći prekrio ‘šljivu’ na lijevoj strani čela koju je zaradio vjerojatno od udarca u krov automobila.
Kako su 50-godišnjaku izmjerili 2,23 promila, policajci su ga prebacili u postaju gdje je zadržan na triježnjenju. Na suvozačkom sjedištu presretača koprivničke policije pričekao je patrolu koja ga je kombijem odvezla na spavanje u ‘zloglasni’ apartman u kojem zaista nitko svojom voljom ne želi odsjesti.
Dečki koji su s veselim ‘pilotom’ bili u autu, rekli su nam da su išli ‘z gorica’. No, njihov je tulum vrlo rano, u 19 sati naprasno prekinula prometna nesreća o kojoj će se vjerojatno dugo pričati. Jer, “ne fula se cijela cesta svaki dan”.
“Nitko u kraju nije bio toliko pijan da je fulal cestu”, prepričali su nam kroz smijeh domaći ljudi koji su se zatekli na mjestu nesreće. (ke)
FOTO: NIKOLA WOLF