PONOĆNA DRAMA Muškarac ušetao u birtiju s bombom u ruci. Gost je odmah krenuo na njega…

Policajci su nakon toga tražili i dobili od Županijskog suda u Varaždinu nalog za pretresom kuće


Autor: podravski.hr — 15.05.2018. / 13:49 Crna kronika

Ilustracija / Ovakvu je bombu 'majstor' donio u kafić

Nesvakidašnji događaj zbio se jučer u mjesnoj birtiji u Malom Bukovcu nedaleko od Ludbrega. Nešto nakon ponoći, 41-godišnjak s bombom u ruci ušetao se u kafić.
Jedan gost kafića, kada je ugledao bombu, odmah ga je krenuo razoružati. U tome je uspio, srećom prije nego što se ikakvo veće zlo dogodilo. Nije poznato je li muškarac prijetio aktiviranjem bombe ili ne.
Gosti kafića odmah su pozvali policiju, a bombu je nakon intervencije temeljene policije preuzeo policijski pirotehničar PU varaždinske.
Policajci su nakon toga tražili i dobili od Županijskog suda u Varaždinu nalog za pretresom kuće i prostorija kojima se 41-godišnjak koristi. Pronašli su tek desetak metaka različitog kalibra, no drugih eksplozivnih naprava i oružja nisu pronašli.
“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom”, priopćili su iz PU varaždinske. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA