PONOĆNA UTRKA Poduzetnik mrtav pijan bježao policiji, kad su ga sustigli imali su što vidjeti

Uključili su rotirke i sirene te ga sustigli, a policajac mu je rukom zapovjedio da stane, no bilo je uzalud


Autor: podravski.hr — 10.01.2018. / 12:50 Crna kronika

U nepuna dva mjeseca policija je dvaput morala na "teren" u Koprivničku ulicu / Ilustracija

Poznati poduzetnik (33) iz koprivničkog prigradskog naselja mora platiti rekordnih 18.000 kuna kazne zbog niza prometnih prekršaja koje je počinio na Badnjak oko 1 sat u noći.
Upravljajući iz smjera Kamengradske ulice, njegov passat pokušali su presresti policajci. Automobil im je bio poznat po registraciji zato što 33-godišnjak ima izrečenu zabranu upravljanja. Uključili su ‘rotirke’ i sirene te ga sustigli, a policajac mu je rukom zapovjedio da stane. Uzalud. Vozač passata je nastavio krivudavu vožnju do svojeg dvorišta.
Kad je izašao iz automobila, jedva je stajao koliko je bio pijan. Policajcima je odbio dati vozačku i prometnu dozvolu na uvid. Nije bio ni vezan pojasom. Na kraju, priveden je u postaju gdje je napuhao ‘zavidnih’ 2,27 promila alkohola. Zadržan je na triježnjenju, a istog je dana, na Badnjak, priveden tada dežurnoj prekršajnoj sutkinji Dubravki Miloloži na žurni prekršajni postupka.
Za Božić dežurna sutkinja, inače predsjednica Prekršajnog suda u Koprivnici, nije imala milosti. Kaznila ga je dosad najrigoroznijom novčanom kaznom izrečenom zbog prometnih prekršaja.
Zajedno s troškovima suđenja i alkotestiranja, riječ je o 18.380 kuna. Zbog bježanja policiji mora platiti 4500, za pojas 500, a za odbijanje vozačke i prometne po 300 kuna. Za vožnju tijekom izrečene zabrane poduzetnik mora platiti 6500, a za vožnju pod utjecajem alkohola 6000 kuna.
Ako 33-godišnji poduzetnik plati dvije trećine kazne, 12.380 kuna, sud će kaznu smatrati plaćenom u cijelosti. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA